Otvara se trasa Surčin-Obrenovac: Od sada pola sata brže do Čačka

Autor:

Vesti

13.12.2019

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za veliki događaj! Dan pre Svetog Nikole biće otvorena deonica auto-puta Miloš Veliki od Surčina do Obrenovca, čime će Beograđani (posebno žitelji Novog Beograda i Zemuna) skratiti put do Čačka za najmanje pola sata. Time će biti izbegnute gužve koje su ranije usporavale uključivanje na novi auto-put iz pravca preko Umke, pa će vožnja do Čačka, umesto dosadašnjih sat i po, trajati svega sat vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Uskoro otvaranje deonice auto-puta Miloš Veliki od Surčina do Obrenovca

SVE SPREMNO

Deonica od Surčina do Obrenovca duga je 17,6 kilometara i u potpunosti je spremna za puštanje u saobraćaj. Ostalo je još samo da se obave sitni, kozmetički radovi, poručuju izvođači.

Ovaj deo auto-puta ima i dve velike petlje - surčinsku i obrenovačku, kao i veliki most preko ušća Kolubare u Savu, koji je dug 1.581 metar i čija je izgradnja, zapravo, najduže trajala.

- Taj most je urađen na 27 stubova i sa 33 raspona. U njega je ugrađeno 88.000 kubika betona i više od 11.500 tona armature - istakao je Nebojša Pavlović, savetnik u Ministarstvu saobraćaja i građevine.

Prema njegovim rečima, u trasu auto-puta od Surčina do Obrenovca, odnosno u nasip, ugrađeno je više od 2,7 miliona kubika peska i oko 190.000 tona asfalta.

RepublikaFoto: RTV Mag

Deonica je podeljena na pet sektora, a podrazumeva i nadvožnjak preko pruge Ostružnica-Batajnica, kao i dve petlje - Surčin i Obrenovac.

Sve deonice Miloša Velikog

  • Obrenovac-Surčin
  • Obrenovac-Ub
  • Lajkovac-Ljig
  • Ub-Lajkovac
  • Ljig-Preljina

KINEZI RADILI

Petlja Surčin povezuje novu trasu auto-puta sa obilaznicom oko Beograda, tačnije budućim putem od Novog Beograda do Surčina, to jest od ulica Vojvođanske i Jurija Gagarina. Surčinska petlja spaja auto-put E-75 sa auto-putem E-763 (Miloš Veliki), odnosno putne koridore 10 i 11. Ta petlja nalazi se između petlje Dobanovci i Ostružničkog mosta, pa će vozači moći do petlje Surčin da dođu sa južne strane preko Ostružnice, a sa severne od Dobanovaca.

Glavni izvođač je kineska korporacija CCCC.

* 18 dana pre roka otvara se put Surčin - Obrenovac

* 17,6 kilometara dugačka deonica

* 1.581 metar dužina mosta preko ušća Kolubare u Savu

* 88 hiljada kubika betona ugrađeno u most

* 120 kilometara ukupno dugačak Miloš veliki

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading