Termometar nastavlja da divlja! U utorak 17 °C, stručnjaci upozoravaju: Lepo vreme ne prija NJIMA

Autor:

Vesti

13.12.2019

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature u Srbiji za ovo doba godine nastavljaju da divljaju, pa su tako meteorolozi prognozirali za utorak celih 17 stepeni Celzijusa. Međutim, lepo vreme ne prija svima! Očekivana biometeorološka situacija može usloviti tegobe kod većine hronično obolelih.

Foto: RHMZ/printscreen
Meteorolozi najavili pravo proleće

Oprez se savetuje osobama sa srčanim, psihičkim i disajnim problemima. Reumatski bolovi, nervoza i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodan dodatan oprez.

Što se tiče vremenske prognoze za vikend, u subotu ujutro i pre podne biće oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Posle podne postepeni prestanak padavina, delimično razvedravanje i slabljenje vetra. 

 

 

Od nedelje suvo sa sunčanim periodima i toplije.

Danas je jutro u Srbiji bilo oblačno, mestimično sa slabom kišom, a razvedravanje se očekuje tokom dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Uveče na zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, očekuje se jače naoblačenje s kišom. Na istoku tmurno sa sipećom kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 0 do pet, najviša dnevna od sedam do 14 stepeni.

I u Beogradu ujutro oblačno, povremeno sa slabom kišom, a tokom dana delimično razvedravanje. Najniža temperatura od jedan do četiri najviša oko 12 stepeni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading