Projekat "Exchange 5"! EU za razvoj lokalne samouprave

Autor:

Vesti

06.12.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medijska prezentacija projekta "Integrisani pristup upravljanju javnom imovinom u opštinama Stara Pazova i Ruma" koji zajednički realizuju opštine Stara Pazova i Ruma, održana je u Staroj Pazovi.

RepublikaFoto: Pazovačka revija
Prezentacija projekta u Staroj Pazovi

Projekat se realizuje u okviru Programa "Exchange 5", koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SКGO) kao implementacionim partnerom.

Кonferenciju je otvorila Marina Savić, pomoćnica predsednika Opštine Stara Pazova za ekonomski razvoj i strateški marketing, koja je predstavila nove pristupe u upravljanju opštinskom imovinom kao deo ekonomskog razvoja društva. Projekat doprinosi ekonomskom razvoju jer će omogućiti bolju sistemacizaciju podataka o imovini i unapređenje konkurentnosti opštinske imovine u odnosu na potencijalne investitore.

Na medijskoj prezentaciji govorio je i Dušan Ljubišić, načelnik opštinske uprave Opštine Ruma. On je istakao da će realizacijom ovog projekta obe opštine kompletirati evidencije nepokretnosti, a podaci o imovini u vlasništvu ili korišćenju od strane opština biće podneti u centralnu bazu podataka kojom upravlja Republička direkcija za imovinu. Projekat ima za cilj da doprinese unapređenju lokalne ekonomije putem integrisanog upravljanja javnom svojinom u opštinama Stara Pazova i Ruma. Period realizacije projekta je 18 meseci.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE OPŠTINE STARA PAZOVA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading