AIK Banka donirala milion dinara Nurdoru - Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka

Autor: Republika

Vesti

06.12.2019

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U duhu novogodišnjih praznika, darivanja i pozitivne energije, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je gala donatorsko veče i aukciju uz podršku kompanije MK Group u hotelu Šeraton u Novom Sadu. Ovom prilikom AIK Banka je donirala NURDOR-u milion dinara, i na ovaj način još jednom dokazala da kao društveno odgovorna institucija uvek nastoji da pomogne onima kojima pomoć najviše znači.

Foto: Dragan Gojić

Pored predstavnika Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, svečanoj aukciji prisustvovao je i Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK Banke. On je ovom prilikom istakao da AIK Banka kontinuirano učestvuje u akcijama ovog tipa, ali i da je posebno ponosan na one koje su usmerene ka najmlađima.

- Ove godine odlučili smo da pred novogodišnje praznike obradujemo NURDOR i sva prikupljena sredstva usmerimo ka izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu. Na ovaj način se trudimo da motivišemo i druge kompanije i pojedince da pomognu koliko su u mogućnosti. Nadamo se da će još jedna Roditeljska kuća pomoći NURDOR-u da olakša deci i roditeljima lečenje, i da će i deca koja to do sada nisu bila u mogućnosti, moći da se leče u kućnim uslovima - izjavio je Ivanović.

Ove godine AIK Banka izdvojila je više od 200.000 evra za različite CSR aktivnosti, a kao društveno angažovana banka uvek je bila oslonac društvu, pogotovu mladim ljudima i deci, pa će tako i u narednom periodu nastojati da na ovaj način pomaže i doprinosi društvu. 

- Želim da zahvalim AIK Banci što je svoja sredstva usmerila ka izgradnji još jedne Roditeljske kuće. Smatram da je izuzetno važno da se što više kompanija uključuje u ovakve aktivnosti i donacija, kako bismo značaj lečenja dece podigli na najviši mogući nivo i zajedničkim snagama olakšali ove teške dane i njima i njihovim roditeljima - navela je Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a i ovom prilikom istakla važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima.

Prva roditeljska kuća na teritoriji Vojvodine osnovana je 2013. godine u Novom Sadu, kada je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću vrednu 1,5 milion evra, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om. Namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja, a do sada je, pod okriljem ovog doma, svoje mesto našlo više od 80 porodica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading