Za krađu beba novi zakon ne predviđa kazne

Autor: D. P.

Vesti

06.12.2019

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud mora da utvrdi kome je bivša negovateljica iz Zvečanske Đurđija Alempijević, kojoj se sudi za zanemarivanje dece koja su joj poverena, slala fotografiju bebe koju je slikala, što se jasno videlo na snimku. Odgovorno tvrdim da je ona deo međunarodne trgovine decom jer znam kako to funkcioniše i to ću reći pred bilo kojim sudom - rekao je za Srpski telegraf Vladimir Čičarević, predsednik Udruženja roditelja nestalih beba, komentarišući početak suđenja negovateljici iz pakla.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

Predstavnici udruženja nestalih beba zatražili su juče da se hitno obustavi usvajanje zakona o nestalim bebama.

- Zakon ne predviđa kazne za krađu beba i zahtevamo da se potpuno odbaci. Tražimo formiranje radnog tela u kome će biti predstavnici svih udruženja roditelja nestalih beba. Treba nam zakon koji će odgovarati nama roditeljima, našoj deci i istini - poručili su oni.

RepublikaFoto: facebook.com/Pokret Levijatan
Vladimir Čičarević

Milena Janković iz beogradskog udruženja potvrdila je da su podneli krivičnu prijavu i dokaze Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal protiv lekara iz unutrašnjosti za koga sumnjaju da je umešan u trgovinu novorođenčadi. O detaljima nije želela da govori dok se ne pokrene istraga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vojkan

06.12.2019 10:09

Kradja beba je veliki zločin protiv čovečanstva. Moraju se zakonski kaznjavati lopovi.

Živo

06.12.2019 11:04

Kradja beba je kao i otmica deteta.