MK Group tradicionalno obezbedila novogodišnje poklone za štićenike SOS Dečijeg sela

Autor:

Vesti

05.12.2019

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U susret praznicima, sedmu godinu za redom, kompanija MK Group, zajedno sa potpredsednikom kompanije, Aleksandrom Kostićem, obradovala je novogodišnjim poklonima štićenike Zajednice mladih pri SOS Dečijem selu u Kraljevu.

Foto: Promo: Beta

- MK Group tradicionalno brine o štićenicima Zajednice mladih, kroz razne programe, a s namerom da im obezbedimo bolje i kvalitetnije uslove života. Ovo je samo jedna od društveno odgovornih aktivnosti koje MK group sprovodi. U poslednjih 5 godina, donirali smo više od 4 miliona evra u preko 500 društveno odgovornih akcija, čime potvrđujemo da brinemo o svim lokalnim zajednicama u kojima poslujemo - istakla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group. Ona je podsetila da je ta kompanija pre sedam godina izgradila Kuću za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, čime je trajno omogućila humanije uslove za odrastranje tinejdžera.

Do sada je u Kući stasalo više od 50 devojčica i dečaka bez roditeljskog staranja, a trenutno u njoj boravi 12 srednjoškolaca i isto toliko studenata. Osim izgradnje "Kuće za mlade" koja se prostire na 340 kvadrata, MK Group konstantno brine o mladima, pa je tako realizovala i projekat "Digitalna pismenost" u nameri da tinejdžere SOS Dečjeg sela aktivnije uključi u društveni život i pomogne im u izboru budućeg zaposlenja.

Foto: Promo: Beta
Aleksandar Kostić i Aleksandra Stojanović sa štićenicima dečijeg sela

- Zahvalila bih se porodici Kostić i kompaniji MK Group što godinama pomažu mladima bez roditeljskog staranja i što su do sada uložili više od 350.000 evra kroz razne vidove pomoći, kao što su zimovanja na Kopaoniku, ski oprema i ski škola, sportska oprema, edukativne radionice, IT oprema i tehnika i mnoge druge. Svaki gest i donacija u velikoj meri nam olakšavaju rad i ovim mladim ljudima ulivaju nadu da na putu odrastanja nisu sami - izjavila je Vesna Mraković Jokanović, Nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija. 

Foto: Promo: Beta
Aleksandra Kostić i Viktorija Demse

Kompanija MK Group se kontinuirano trudi da, kroz svoj društveno odgovorni rad, stvori bolje uslove za život i razvoj dece i mladih. Pored različitih vidova pomoći za mlade iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, ova kompanija već 10 godina obezbeđuje zimovanja i za najbolje đake sa Kosova i Metohije, a prošle godine je u humanitarnoj akciji "Magnet za ljubav" obezbedila prateću opremu za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading