Mrtva beba mora da prođe kroz 5 institucija! Evo kako da u porodilištu prepoznate da vam dete spremaju za lanac trgovine

Autor:

Vesti

02.12.2019

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Čičarević iz Udruženja roditelja nestalih beba rekao je da se predloženi zakon ne bavi problemima nestalih beba, već problemima obeštećenja. On je na javnom slušanju o Predlogu zakona o nestalim bebama izašao za govornicu i pocepao taj predlog.

RepublikaFoto: facebook.com/Pokret Levijatan
Vladimir Čičarević i članovi udruženja "Levijatan"

Čičarević je zatražio donošenje zakona o ukradenim bebama ili leks specijalisa o trgovini decom u Srbiji, kao i da se ovaj Predlog zakona povuče iz procedure i da se sva relevantna ministarstva uključe u razgovor sa udruženjima roditelja nestale dece o donošenju novog predloga zakona.

On je ocenio da je krađa beba tema broj jedan u Srbiji, kao i da ista ni danas nije izgubila na intenzitetu i značaju.  

Kako da prepoznate vrbovanje bebe

Vladimir Čičarević iz Udruženja roditelja nestalih beba rekao je da "crvena lampica" majkama treba da se upali još u trudnoći i ovo su potencijalni znakovi da se vaša beba sprema za lanac trgovine decom:

  • Govore vam da je zdravlje deteta ugroženo.
  • Supruga mora na održavanje trudnoće u bolnicu - svaku injekciju koju vama daju tražite da pogledate šta vam ubrizgavaju, imate pravo da pitate sve.
  • Nagovaraju vas da će vam se dete roditi sa anomalijom - u tom slučaju tražite mišljenje drugog lekara.
Foto: Ilustracija
  • Kada se dete rodi, a vama je ispričana priča da nije zdravo, lekari mogu da ga vode u druge ustanove, a da vi to ne znate i nakon toga sledi čuvena rečenica lekara: Žao nam je, rekli smo vam da dete neće preživeti
  • Ako osetite da je sve laž, a videli ste da dete u inkubatoru normalno funkcioniše, kao majka imate pravo da izvedete sami dete iz porodilišta. Po zakonu svaka majka to može da uradi -uzmite beli papir na njemu napištite "Na svoju odgovornost, izlazim sa svojim detetom" i ostavite papir sestri.
  • U slučaju da je dete preminulo, izvršite identifikaciju deteta, tražite prateću dokumentaciju i tražite da se detetu uzme bris iz usta ili uzrok krvi, i to mrtvo dete je vaše.
  • Sve što vam babice kažu da nemate pravo, znajte da imate, imate zaštitinika prava pacijenata u svakoj bolnici

  • Pamtite imena babica, lekara, odeljenja gde ležite, ko je bio sa vama u sobi

  • Otvorite četvoro očiju

Poručio je da neće stati sa zahtevom da se donese leks specijalis koji neće imati problem sa retroaktivnošću i krivičnom odgovornošću, a šta je rekao o celokupnoj situaciji pogledajte u snimku koji je objavio Levijatan na svom Fejsbuk profilu.

 

Mrtva beba mora da prođe kroz 5 institucija 

"Porodilište, matična služba, Institut za patologiju, kapela, groblje - kroz sve to mora da prođe preminulo dete i sve su međusobno usko povezane", objasnio je Vladimir Čičarević iz Udruženja roditelja nestalih beba.

Naime porodilište i matična služba spremaju papire i potrebnu dokumentaciju za bebu koja je umrla, zatim se telo odnosi na institut za patologiju gde se vrši obdukcija tela. Beba se odnosi u kapelu u Kliničkom centru, a potom na groblje gde će biti sahranjena.

Poražavajuća činjenica je da su se mrtvorođene bebe do 2003. godine stavljale u kesu sa amputiranim oragnima, bez ikakvog prava da roditelji sahrane bebu.

Vrata pakla otvara Centar za socijalni rad

Centar za socijalni rad je šesta institucija koja otvara vrata pakla trgovcima dece. U njoj se prave fajlovi koji se šalju drugim Centrima ili privatnim licima, pravi se novi identitet bebe koja je spremna da se kupi i da se legalno izvede iz zemlje.

Čičarević naglašava da su mnoge bebe zloupotrebljene za satanističke sekte, ali i prodaju organa.

- U roku od mesec dana od kad se beba rodi ona bude prodana ili porodicama ili trgovcima organima, da naglasim niko nikada nije bio uhapšen i osuđivan u Srbiji zbog trgovine bebama, najveći kamen spoticanja u ovoj zemlji je Tužilaštvo, dok sa MUP sarađujemo fenomenalno - završava Čičarević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading