Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na Tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo

Autor: Republika

Vesti

02.12.2019

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je da je morao da se oglasi zbog učestalih napada na ovu softversku kompaniju i saznanja da ministarka Zorana Mihajlović vrši pritisak na Tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo Technologies.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Vuk Gubernić

- Moramo da alarmiramo javnost da smo dobili saznanja da ministarka Zorana Mihjalović vrši pritisak na Tužilaštvo i Odeljenje za visokotehnološki kriminal da oduzmu kompjutere i ugase servere kompanije, kako bi na taj način onemugućili rad kompanije. Ćutao sam više od mesec dana o neviđenim pritiscima, ali sada moramo da reagujemo jer ovo ugrožava i javni interes -  izjavio je Vuk Guberinić.

Guberinić kaže da se mladima poručuje da ostanu u zemlji, a istovremeno ministarka u Vladi želi da im oduzme računare, kako ne bi mogli da rade.   

- Ako neko tera domaću kompaniju koja plaća porez i ima 100% elektronsko poslovanje, kako možemo da očekujemo da u Srbiju dođe bilo koja velika kompanija ili da se u Srbiji napravi neki novi gigant. Srbiju će zaobilaziti kompanije, a mladima se poručuje da ova zemlja nije mesto za inovacije - rekao je direktor CarGo.

Guberinić je postavio pitanje ministarki Mihajlović da li lov na softversku kompaniju uz pritiske i naloge "internet policiji", koja treba ovaj posao da obavi, predstavlja manir evropske i savremene političarke.

- Prekinuo sam posetu Italiji gde sam na poziv kompanije FIAT bio na prezentaciji novih modela i gde smo razgovarali o poslovnoj saradnji i investicijama, ali sam morao da se vratim da bismo stali na put destrukciji. Da bi Srbija mogla da ima novi početak, destrukciji mora da dođe definitivan kraj - izjavio je Guberinić.

Direktor kompanije CarGo Technologies najavio je da će uskoro u javnost izneti i dokaze koji su do njega došli anonimno, ali koji dokazuju da se pritisci na nezavisnost Tužilaštva dešavaju formalnim kanalima, ali i kroz neformalne koridore moći.

- Zabeležen je trag političkog pritiska i još jednom se pokazuje da ništa ne može da se izgubi ili zataška dugoročno. Institucionalno pamćenje jedina je brana od urušavanja Srbije, a časni ljudi koji u ovim institucijama rade njena su najveća snaga - zaključio je Guberinić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mika

02.12.2019 13:07

Pritisak na tuzilastvo nije dozvoljen. Oseca da ce biti smenjena, pa da dovrsi posao za privilegovane taksiste.