Projekat obnove gradskog jezgra: Inđija dobija trg sa fontanom

Autor: Republika

Vesti

28.11.2019

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Inđija izradila je projekat za obnovu gradskog jezgra kojim je predviđeno da park kod Gimnazije posle rekonstrukcije postane trg.

RepublikaFoto: Opština Inđija
Budući izgled parka

Kako naglašavaju u opštini Inđija, izgled trga će biti izmenjen u odnosu na postojeći, jer će biti proširen i na deo parkinga neposredno uz trg,pa će građani ovog mesta uskoro dobiti jedan potpuno moderan trg, po uzoru na evropske gradove.

- Inđija će dobiti potpuno novi i lepši izgled centralnog gradskog jezgra, koji nije uređen nekoliko decenija. Centralni park će sadržati fontanu dimenzija 15×7 metara, nove klupe, javnu rasvetu i prateće sadržaje. Fontana će biti jedinstvena po tome što će se u njenom središtu nalaziti dva stabla bora - ističe predsednik Vladimir Gak i navodi da će spomenik ostati na istom mestu.

Foto: Opština Inđija
Vladimir Gak, predsednik opštine

Sobzirim da pored Gimnazije i Biblioteke postoji i problem sa kišnom kanalizacijom, uporedo sa estetskim radovima na uređenju trga rešavaće se i problem odvođenja vode.

- Ispod mesta na kojem su predviđeni radovi pronađena je velika cisterna koja je nekad služila za mazut kojim su se grejali okolni objekti tako da je bilo neophodno uraditi geo-mehanička ispitivanja kako bi dobili zvaničnu dokumentaciju za građevinsku dozvolu i da krenemo sa javnom nabavkom i radovima – objasnio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

On je podsetio da je vrednost investicije oko 60 miliona dinara, ali se očekuje da će radovi koje će biti neopodno izvoditi pod zemljom, u izvesnoj meri izmeniti projekat.

Foto: Opština Inđija
Foto: Opština Inđija

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE OPŠTINE INĐIJA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading