Počela izgradnja trenažne hale u Novoj Pazovi: Više prostora za sportiste

Autor: Republika

Vesti

28.11.2019

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sa saradnicima obišao je gradilište trenažne hale u dvorištu Osnovne škole "Rastko Nemanjić Sveti Sava" u Novoj Pazovi. Iako je postojeća hala pri osnovnoj školi još u dobrom stanju, nije mogla da zadovolji potrebe svih sportista kada su termini u pitanju, budući da služi i za časove fizičkog vaspitanja. Uskoro će svi sportisti u Novoj Pazovi imati prostor za treninge.

RepublikaFoto: Opština Stara Pazova
Predsednik Đorđe Radinović sa saradnicima obišao radove

Predsednik IO MZ Nova Pazova Saša Barišić je izjavio da je inicijativa za izgradnju trenažne hale pokrenuta od sadašnje vladajuće garniture još 2016. godine ali je trebalo vremena da se završe procedure oko promene namene zemljišta. Opštinska administracija je prepoznala značaj ove hale i odlučila se za njenu izgradnju. Idejni projekat je prezentovan sportistima, klubovima i udruženjima u Novoj Pazovi i svi su se složili o načinu kako treba da izgleda i funkcioniuše. Posebno je praktično to što će je pored sportista moći koristiti i folklorna društva i plesne i baletske škole.

Gradi se 800 kvadrata neto površine i rekonstruiše dodatnih 80 kvadrata pri staroj hali. I škola i sportisti su zadovoljni predloženim rešenjem jer će svi razredi imati prostor za fizičko vaspitanje bez smetnje i guranja. Takođe, sportisti više neće imati problema za termine za treninge i utakmice, neće više biti potrebe za zakazivanjem treninga kasno uveče a oni će se moći održavati čak i dok se u postojećoj hali igra utakmica.

Foto: Opština Stara Pazova

Prema rečima izvođača, sada se rade osnovni zemljani radovi, a trenažna hala spojena sa postojećom, široka 40 i dugačka 17 metara, prve sportiste bi mogla da ugosti u narednih osam meseci. Gabariti buduće trenažne hale su takvi da će u njoj moći da se neometano izvede trening svih dvoranskih ekipnih i individualnih sportova. Biće opremljena i novim mobilijarom za sve klubove i sportiste koji funkcionišu u Novoj Pazovi.

Foto: Opština Stara Pazova
Gradi se 800 kvadrata nove i rekonstruiše 80 kvadrata pri staroj hali

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE OPŠTINE STARA PAZOVA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading