Stiže decembar kakav se ne pamti! Meteorolozi tvrde: Prvih nekoliko dana će nas zavarati, a onda sledi preokret!

Autor:

Vesti

26.11.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama meteorologa decembar mesec će biti jedan od najtoplijih od kada se meri temperatura, osim par dana na početku meseca, kada može doći do formiranja snežnog pokrivača u planinskim i nižim predelima.

RepublikaFoto: youtube.com/Happy Tv
Nedeljko Todorović

Meteorolog Nedeljko Todorović najavljuje da će nagoveštaj promene vremena doći 3. ili 4. decembra kada možemo očekivati zahlađenje i kišu. U tom periodu moguć je i sneg u planinskim područjima, kao i kratkotrajne padavine u nižim predelima.

- Nagoveštaj promena biće vidiljiv kao zahlađenje, pojava kiše i snega u planinskim predelima. Takođe, moguće su padavine i u nižim predelima i formiranje belog pokrivača - kaže Todorović.

Todorović predviđa da će ovaj period zahlađenja trajati nekih 6, 7 dana u decembru mesecu, nakon čega sledi toplije vreme što će ovu zimu učiniti vrlo neobičnom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

- U decembru nas očekuju natprosečne temperature od 10 do 18 stepeni - rekao je Todorović.

Istovremeno, Todorović kaže da je mesec novembar bio najtopliji u poslednjih stotinak godina, kao i da zbog natprosečno toplog vremena nema bojazni da će predstojeća zima biti mnogo hladna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- U decembru neće biti ozbiljne zime osim u prvih par dana na početku meseca - zaključio je Todorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading