Ljajić: Marinika laže, nek kaže ko je uzeo i 120 dinara

Autor:

Vesti

25.11.2019

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnica Dragana Đilasa Marinika Tepić opet plasira neistine, a ovog puta laži SZS raskrinkalo je Ministarstvo trgovine, na čijem je čelu Rasim Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marinika Tepić

Naime, Tepićeva je rekla da je Ministarstvo trgovine ključno za izdavanje dozvola za izvoz naoružanja, te je upitala da li je tačno da neko dobija i po 120.000 evra da bi se dobila dozvola. Iz ministarstva je ekspresno stigao odgovor da je za dobijanje te dozvole potrebna saglasnost četiri institucije pre nego što oni izdaju konačnu.

- Dakle, Ministarstvo trgovine niti može da pomogne niti odmogne bilo kome od izvoznika ukoliko ne ispunjava propisane uslove - piše u saopštenju.

Brojke

- 371 dozvola za izvoz naoružanja i vojne opreme izdata u 2018.

- 13 zahteva kompanija koje ne ispunjavaju uslove odbijeno

- 329 dozvola odobreno u ovoj godini, odbijen samo jedan zahtev

Istovremeno, ministarstvo je uputilo poruku Đilasovoj saradnici:

- Pozivamo Mariniku Tepić da kaže ko je dao i primio, ne 120.000 evra, već i 120 dinara za bilo koju uslugu u tom postupku i zašto bi bilo ko davao i jedan dinar kada se zna da će u veoma jasnoj i transparentnoj proceduri dobiti dozvolu ako ispunjava uslove, što je, ističu, slučaj sa ogromnom većinom kompanija koje se bave izvozom naoružanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading