Policija u Raškoj dobija pojačanje

Autor: Republika

Vesti

23.11.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da će Policijska stanica u Raškoj uskoro dobiti pojačanje u ljudstvu, ali i da će uslovi rada biti poboljšani kroz nove infrastrukturne projekte, kao što je izgradnja novog objekta Policijske ispostave na Kopaoniku.

RepublikaFoto: MUP Srbije

- U najkraćem periodu, raspisivanjem konkursa za prijem novih policijskih službenika obezbedićemo veći broj policajaca u ovoj opštini, a u planu je i izgradnja nove zgrade Policijske ispostave na Kopaoniku. Nadamo se da će prizemni deo tog objekta, u koji će biti smeštena i policija i vatrogasna jedinica, biti završen do kraja sledeće godine - rekao je Stefanović, nakon obilaska Policijske stanice u Raškoj i razgovora sa policijskim službenicima.

Ministar je istakao da je stanje bezbednosti u opštini Raška povoljno i da je to rezultat velikog rada policije, posebno imajući u vidu blizinu administrativne linije i veliki broj ljudi koji gravitira ka Raškoj.

- Povoljno stanje bezbednosti u Raškoj rezultat je ogromnog rada policijskih službenika na smanjenju stope kriminala, ali i sprečavanju drugih bezbednosnih izazova - istakao je Stefanović.

Stefanović je, inače, danas uručio policajcima "kvad", koji će im pomoći da efikasnije i brže obave posao u uslovima snega i otežanog kretanja na Kopaoniku,  ali i najavio da će uskoro biti nabavljena i nova terenska vozila za policiju i vatrogasce u Raškoj, unapređeni uslovi rada u Policijskoj stanici i rešavanjem problema sistema grejanja, ali i unapređenjem video nadzora.

Foto: MUP Srbije

- Zadovoljan sam posvećenošću policijskih službenika u Raškoj u prethodnom periodu.  Očekujem da nastave sa efikasnim radom i da još žešće pritisnu kriminalce, pokažu da na ozbiljan način štite bezbednost građana i našu decu od narko-dilera - poručio je Stefanović. 

Potpredsednik Vlade, tokom posete Raškoj, razgovarao je i sa rukovodstvom ove opštine, na čelu sa predsednikom Ignjatom Rakitićem.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada intenzivno su radili na tome da u našu zemlju dovedu kompanije koje će investirati u sve opštine. U Raškoj je nivo nezaposlenosti u prethodnih pet do sedam godina bio 46 odsto, što je nezapamćeno visoka stopa, dok je danas ta stopa na nivou od 12 do 15 odsto i sa dolaskom novih kompanija ona se dodatno smanjuje - rekao je Stefanović.

On je istakao i da država nastavlja i sa subvencijama za domaće privrednike kako bi  otvarali nove pogone i zapošljavali još ljudi.

Foto: MUP Srbije

- Više novca kroz zapošljavanje, znači više novca za budžet opštine, a to znači i izgradnju novih lokalnih puteva, vodovoda i kanalizacije i uređenje opštine i svega drugog što je važno za kvalitetniji život građana - istakao je Stefanović.

Tokom posete Raške, Stefanović je razgovarao i sa građanima i tom prilikom istakao da Vlada nastavlja sa ulaganjima u infrastrukturu i projekte koji su važni za svakodnevni život i za razvoj privrede. 

- Lokalne samouprave moraju u razgovoru sa građanima utvrditi prioritete u koje će Vlada uložiti sredstva iz budžeta i tako ćemo svi zajedno graditi budućnost naših opština u kojima vredi živeti - rekao je Stefanović.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading