Mihajlo će počivati među najboljima: Mladi fizičar biće sahranjen između grobova OVE dve legende

Autor: D. P.

Vesti

20.11.2019

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihajlo Sporić počivaće među legendama. Grob mladog srpskog fizičara koji će biti sahranjen sutra u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju biće između grobova legendarnog glumca Mihaila Miše Janketića i poznatog kompozitora Zorana Hristića.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mihajlo Sporić

- Poslednji ispraćaj Mihajla biće skroman i dostojanstven. Po ustaljenom običaju, kada su u pitanju sahrane u Aleji zaslužnih građana, držaće se dva govora, jedan u kapeli, a drugi na samom grobnom mestu - rekao je za Srpski telegraf Dragan Baltovski, direktor JKP "Pogrebne usluge".

Mihajlo Sporić (21) preminuo je nedavno u Kembridžu od kancera pluća. Bio je višestruki zlatni olimpijac i državni prvak iz oblasti fizike, osvajao je medalje na matematičkim takmičenjima... Na inicijativu Srpskog telegrafa biće ustanovljena nagrada sa njegovim imenom, koja će se od sledeće godine dodeljivati srednjoškolcu koji se bude posebno istakao u oblasti fizike. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading