Panika oko Uvca: Medved pojeo 40 ovaca, meštani se plaše za svoju decu, ne izlaze bez preke potrebe

Autor: novosti.rs

Vesti

21.11.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medvedi opet seju paniku oko Uvca. U zaseocima nizvodno od brane na Radoinjskom jezeru kod Nove Varoši poslednjih meseci zaklali su oko 40 koza i ovaca, pa su meštani u strahu za svoju čeljad i stada. U kuće se zatvaraju sa prvim mrakom i ne izlaze bez preke potrebe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kao i pre dve godine i ove jeseni je najviše štete bilo u stadima stočara iz Klaka u Seništima, a medved je zulum činio i njihovim komšijama u Mutavdžićima, Polju, na Tavniku...

Štete trpe i seoska gazdinstva u Radoinji, na suprotnoj obali reke, a zver je letos kidisala i na stada u Kućanima.

- Meni je medved zaklao pet ovaca, i još jednu ranio ali je uspela da preživi. Na stado u toru kraj kuće udario je u sumrak, i pravo je čudo da ništa nisam čuo. Komšijima Radomiru Mijajloviću i Radojki Čorbić zaklao je po četiri, a Slobodanu Žuniću jednu. Medved je ubio i ovna Miroljubu Mladenoviću, a pokolja je bilo i u drugim zaseocima, čak i gore oko magistrale – kaže Milanko Minić iz Klaka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading