POBEDA Srpskog telegrafa: Nagrada Mihajlo Sporić za najbolje učenike srednjih škola na polju fizike

Autor:

Vesti

19.11.2019

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicijativa koju je pokrenuo Srpski telegraf o ustanovljenju nagrade za mlade talente koja će nositi ime nedavno preminulog studenta fizike Mihajla Sporića, prihvaćena je od strane Ministarstva prosvete.

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksandra Sporic/wikimedia.org/Matija sa VMO
Foto: Ilustracija

Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Matematička gimnazija i Društvo fizičara prihvatili su predlog našeg lista i pokrenuli inicijativu da se ustanovi nagrada koja će nositi ime po preminulom studentu fizike Mihajlu Sporiću.

Nagrada će se dodeljivati učenicima koji su na kraju srednje škole ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima iz fizike, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Mihajlo Sporić bio je student fizike na Triniti koledžu Univerziteta Kembridž, preminuo je 7. novembra u 22. godini, posle duže bolesti.

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu, a nosilac je Vukove diplome i Svetosavske nagrade.

Osvojio je mnogobrojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz fizike, astronomije i astrofizike.

Jedini je učenik Matematičke gimnazije koji je u jednoj školskoj godini osvojio zlatne medalje na tri međunarodna takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading