KONAČNO U SRBIJI: Evakuisani Studenti iz Hongkonga stigli u Beograd

Autor: Tanjug

Vesti

18.11.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti iz Srbije koji su hitno evakuisani iz Univerziteta u Hongkongu sleteli su na Aerodrom Nikola Tesla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U žarištu sukoba policije i demonstranata u Hongkongu našli su se studenti iz Srbije. Pod policijskom pratnjom napustili su kampus Politehničkog univerziteta, koji je pod opsadom, i ukrcali se na avion za Beograd.

- Davao nam je vrlo šture informacije, da je kampus zatvoren. Kada su u kampusu isekli struju i vodu, univerzitet im je našao smeštaj u hotelu koji je blizu aerodromu. Koliko ja znam, niko od naših studenata nije povređen - rekla je Dragana Stojanović, majka studenta Mihaila Stojanovića.

Desetine demonstranata u Hongkongu je pobeglo sa Politehničkog univerziteta tako što su se spustili sa mosta visokog deset metara koji se nalazi u sklopu kampusa univerziteta i odvezli se motorima koji su bili pripremljeni za bekstvo, javio je Rojters.

Politehnički univerzitet u Hongkongu je postao središte sukoba od prošle nedelje, kada su se demonstranti zabarikadirali u kampusu univerziteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading