Pančevo postaje obećani grad za život

Autor:

Vesti

18.11.2019

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevo će veoma brzo postati jedan od najboljih gradova za život u Srbiji. Prema rečima ekonomskih stručnjaka, dolazak nemačkog giganta "Brose", koji otvara fabriku u ovom gradu, doneće ekonomski bum i prosperitet za sve žitelje Pančeva.

RepublikaFoto: Tanjug
Pančevo

Zahvaljujući, između ostalog, i uslovima koje je kompaniji iz Bamberga, jednom od najvećih svetskih imena u oblasti megatronike i auto-industrije, dala lokalna samouprava, izbor za otvaranje pogona pao je upravo na Pančevo. Naravno, ključni doprinos u privlačenju ovako velikog investitora imaju i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov tim.

"Brose" će u Pančevu zaposliti čak 1.100 ljudi, a posebno je važno što će zarade biti znatno iznad srpskog proseka, pa će prosečna neto plata biti 1.700 evra, odnosno oko 200.000 dinara.

Sporazum između kompanije "Brose" i grada Pančeva, koji predviđa izgradnju najmodernijih postrojenja, potpisan je pre nekoliko dana. Nemci će u fabriku u Pančevu uložiti 180 miliona evra.
Foto: Promo foto

"Brose" je, inače, porodična firma i na njenom čelu je Mihael Stošek, unuk Maksa Brosea, čoveka koji je osnovao kompaniju.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA PANČEVA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading