Smederevska Palanka brine o ekološkoj svesti svojih građana

Autor:

Vesti

17.11.2019

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svesni značaja razvoja ekološke svesti kod građana, u opštini Smederevska Palanka sve češće se organizuju razne akcije s ciljem podizanja znanja o ovoj izuzetno važnoj oblasti u životu svih nas. Poseban akcenat stavljen je na decu koja su, kako se čini, mnogo više osvešćena po pitanju značaja ekologije nego oni stariji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Tim povodom srednja škola "Žikica Damnjanović" domaćin je izložbe pod imenom "Karavan za klimu- Osvajanje obnovljivih izvora energije" u foajeu Gradskog pozorišta. Izložba će biti otvorena do 25. novembra.

U čitavu akciju su se uključili i mališani, pa je izložba organizovana u saradnji sa OŠ "Olga Milošević" ustanovom Kulturni centar i Skupštinom opštine Smederevska Palanka.

Izložbu su kreirale  kompanije "SUEZ" i Francuski institut u Srbiji, a implementaciju vrše Eko škole i ambasadori održivog razvoja.

Ovaj projekat Francuskog instituta u Srbiji ima za cilj jačanje svesti građana Srbije, a posebno mladih, da su fosilna goriva glavni uzrok emisije ugljen - dioksida i da naši prirodni resursi, čak iako još uvek neizmerni, nisu neiscrpni.

Svest o tome i podrška stanovništa su od suštinskog značaja kako bi se zemlja usmerila na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

Stanovništvo mora da razmišlja o tome kao i da sve to razume kako bi svoje ponašanje prilagodilo i učestvovalo u energetskoj tranziciji prema kojoj se zemlja kreće. Cilj projekta je podizanje svesti građana koji nisu ili su vrlo malo upućeni u ovu problematiku.

Aktivnosti koje se sprovode u Smerevskoj Palanci namenjene su svima bez obzira na stepen znanja i interesovanja. Pored toga, sve aktivnosti biće predstavljene na srpskom i francuskom jeziku.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Smederevska Palanka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading