O humanom gestu Zorana Kocića priča cela Srbija: Deci je vikendica potrebnija nego meni!

Autor: D. PETROVIĆ

Vesti

16.11.2019

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao sam koliko sam imao, žao mi je što nemam i više da dam, ovim rečima za Srpski telegraf opisuje svoju odluku penzioner Zoran Kocić (71) iz Novog Sada. Zoran je vikendicu od 100 kvadrata i devet ari placa u selu Popovica nedaleko do Novog Sada poklonio Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Kocić, koji se zbog zdravstvenih problema teško kreće, živi skromno od 15.000 dinara penzije. Međutim, nikada mu nije palo na pamet da proda vrednu nekretninu koju je šezdesetih godina svojeručno gradio sa ocem Jovanom.

- Da sam je prodao, od sramote ne bih mogao da prođem pored očevog groba. Ovako sam je dao deci kojoj je ta kuća potrebnija nego meni - rekao je Kocić, koji se na ovaj human gest odlučio uz podršku životne saputnice Sofije Bajić. Kuća se nalazi na 302 metra nadmorske visine na obroncima Fruške gore, na mestu gde se ukrštaju ruže vetrova i idealna je za oporavak dece. Mališani će dobiti mesto gde će daleko od bolesničke postelje moći da se igraju i ponovo budu deca nakon što im je opaka bolest ukrala detinjstvo.

- Nisam mogla da verujem kada me je Zoran pozvao i rekao da želi da nam pokloni kuću. Ovakav gest od čoveka koji nema puno duboko me je dirnuo. Kao majku koja se i sama pet i po godina borila za život svog sina dok je bolovao od kancera dobro znam kako je roditeljima bolesnih mališana i koliko će im ova kuća značiti. Retki su ovakvi trenuci, ali nam vraćaju veru u dobrotu i humanost ljudi - kaže Joland Korora, predsednica NURDOR.

HUMANISTA: Žao mi je što nemam i više da dam

Kući je potrebno renoviranje, da se sredi voda, struja, uvede etažno grejanje i uredi prostrano dvorište, u kome će deca moći bezbrižno da se igraju.

- Podstaknuti Zoranovim gestom zovu nas ljudi, nude novac, građevinski materijal, da sami zasuču rukave i rade na renoviranju. JKP "Gradsko zelenilo" iz Novog Sada već nam je ponudilo da sredi dvorište, što je u ovom trenutku i najvažnije. Ako sve bude išlo po planu, nadamo se da će deca sa roditeljima već od proleća moći da koriste ovu kući - kaže Joland ne skrivajući emocije i poštovanje prema Zoranu, koji je ugovor o poklonu potpisao na Svetski dan dobrote.

Iako je Zoran kuću poklonio, NURDOR će morati da plati porez, PDV i ostale takse državi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading