REMEK DELO OD - TESTA!

Autor: Republika

Vesti

15.11.2019

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloje Marjanović, na dan kad je navršio 40 godina radnog staža, dobio je prestižnu nagradu!

Foto: Pekarska industrija AD, Pančevo

Okušao se na raznim "pekarijadama", ali ove godine, u Madlenijanumu, okitio se – nagradom!

Miloje Marjanović, pekar iz "Pančeva", ravno 40 godina staža navršio onog dana, kad mu je uručena nagrada za sjajno remek delo od – testa.

U takmičenju pravljenja umetničkih dela od testa I hleba, koje se, ove godine, u organizaciji "Lesafree", održava treći put, pekar se okitio – trećim mestom!

- Čitav radni vek sam pekar - rekao je bronzani Marjanović, vrstan radnik pekare  "Pančevo". - I oba sina su mi u pekari. Ovo nije zanat, ovo je umetnost. Nije lako napraviti sjajan hleb, dobro pecivo, mekane vekne i kao duša pogačice…

Na takmičenju, na kojem se nadmetalo njih blizu 300, Marjanović je pokazao neverovatan talenat, a žiri je posebno bio oduševljen izborom motiva.

- Napravio sam Ravanicu - ponosno je rekao Marjanović, a salom se orio aplauz. - Imamo čime da se ponosimo I to treba da širimo.

Uz Marjanovića, stasale su generacije pekara i stručnjaka za pecivo. Svima je nesebičan učitelj, a  koliko voli svoj posao, dovoljno govori I to što s velikom pažnjom I ljubavlju pravi svaku veknu.

- Pekar nije posao, to je izbor života - poručio je nagrađeni pekar. - Uz svaku veknu, stasava jedan život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading