Obrazovanjem najmlađih protiv diskriminacije Roma

Autor:

Vesti

14.11.2019

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Smederevskoj Planci najavljen je početak realizacije projekta "Obrazovanje najmlađih generacija kao pokretačka osnova - EGAL protiv diskriminacije".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Ovaj projekat deo je šireg programa "Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma", koji finansira Evropska unija.

Osnovni cij projekta je poboljšanje obrazovanja i socijalne uključenosti romske dece u vrtićima i osnovnim školama, kao i uvećani kapaciteti lokalnih institucija i razvijanje međusektorske saradnje i akcije usko vezane na rešavanju romskih pitanja.

Po prvi put se u opštini Smederevska Palanka sprovodi projekat koji je deo IPE 2016. On je od izuzetnog značaja za romsku zajednicu, jer je fokusiran na oblasti u kojima je potrebno ostvariti najveći napredak u obrazovanju, zapošljavanju i antidiskriminaciji.

Programom su predviđene radionice za roditelje i za decu, povezivanje sa institucijama obrazovanja, promocija kulture i tradicije romske zajednice povodom značajnih romskih praznika. Predviđene aktivnosti će biti realizovane u cilju osnaživanja romskih roditelja i dece, podsticanja pozitivne atmosfere u porodici i u samoj zajednici.

Ovime je opština Smederevska Palanka pokazala da misli na budućnost dece, prepoznala je umrežavanje civilnih sektora i institucija, te radi na razvijanju međusektorske saradnje koja može doprineti zajednici.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Smederevska Palanka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading