PRESEDAN: Božidar godinama ima neispravnu vodu za piće, a sad ne mora ni da je plaća!

Autor: Infomer.rs/VOICE

Vesti

12.11.2019

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voda neispravna za piće u pojedinim vojvođanskim mestima odavno nije vest. Ali jedan čovek rešio je da to promeni i nakon trogodišnjeg procesa izvojevao je sudsku presudu koja kaže da ne mora da plati račun vodovodu, jer voda koja stiže u njegovo domaćinstvo - nije za piće.

RepublikaFoto: pixabay.com

Božidar Caričić iz Ravnog Sela je umesto da pod pretnjom izvršenja plati dug za vodu od manje od 3.000 dinara odlučio da pred sudom potraži odgovor koji stanovnike sela iz okoline Vrbasa tišti već više od decenije: da li i koliko košta voda iz slavine ukoliko nije ispravna za piće?

Epilog trogodišnjeg spora “male vrednosti” je presuda Osnovnog suda u Vrbasu potvrđena pred Višim sudom u Somboru kojom je ovaj Ravnoselac oslobođen potraživanja JKP Komunalac iz Vrbasa, uz obrazloženje da tužilac iz dokazanih činjenica građanima u ovom selu nije “isporučivao vodu za piće”, te da nema pravo da takvu uslugu naplaćuje, navodi portal VOICE.

- Samo obrazloženje presude je jednostavna istina koja se često prenebregava. Vodovod postoji da bi doveo vodu za piće do naših kuća i stanova, a pošto on to ne čini, onda nema šta ni da naplaćuje - kaže Dušan Kokot iz zrenjaninskog Građanskog preokreta.

Foto: pixabay.com

Uprkos svemu pokušali da isključe vodu

Međutim, izgleda da čak ni sudska presuda Caričiću nije dovoljna zaštita jer su prošle sedmice radnici JKP Komunalac pokušali da mu isključe vodu.

- On je za sada uspeo da ih onemogući jer im nije dozvolio pristup u dvorište. Verujem da je posredi bio samo pokušaj da se značaj presude koja je doneta umanji - rekla je Jelena Tijanić, advokatica koja je zastupala Božidara Caričića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading