HITNO UPOZORENJE RHMZ: Jaki udari olujnog vetra, a naročito u ovim ravničarskim delovima!

Autor: telegraf.rs

Vesti

11.11.2019

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dostizaće udare preko 24 metara u sekundi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Posle natprosečno visokih temperatura i toplog vremena, koji su obeležili minuli period, sutra i u sredu nam stiže jak i olujni vetar, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Kako navode, u košavskom području i na planinama naredna dva dana biće vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati udare preko 24 metara po sekundi.

Sutra će, prema podacima RHMZ-a biti umereno oblačno, malo toplije, vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će u košavskom području i planinskim predelima dostizati udare olujne jačine. U Timočkoj Krajini će biti tmurno i hladnije sa rosuljom. Uveče na zapadu i jugu naoblačenje sa kišom koje će se tokom noći postepeno širiti ka centralnim krajevima.

Najniža temperatura kretaće se od 3 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 20.

Slično vreme očekuje nas i u sredu, kada će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, uglavnom ujutru i pre podne. Vetar će biti umeren i jak, u košavskom području i u planinskim predelima sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 8 do 15 stepeni, a najviša od 16 do 21.

Najpogođeniji će biti Vršac, Kovin, Pančevo, Opovo, Alibunar...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading