MALIŠANI VELIKOG SRCA: Ovako učenici iz "Drinke" pomažu školskom drugu

Autor:

Vesti

08.11.2019

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su mnogo bolja od nas, od njih treba da učimo kada je humanost u pitanju"

RepublikaFoto: e-stock/N. ANĐIĆ
Humanitarna akcija da Luka sačuva vid

Ovim rečima je Biljana Popović, pomoćnik direktora osnovne škole "Drinka Pavlović" opisala još jednu akciju koja je juče sprovedena u školskom holu u ovoj nastavnoj ustanovi.

Treći put organizovan je humanitar bazar na kome su se prodavale dečje rukotvorine. Nasmejani mališani poput pravih prodavaca nudili su najrazličitije ukrasne i upotrebne predmete koje su pravili na časovima  likovnog i tehničkog. A sve to kako bi pomogli svom bolesnom drugaru L. N. iz 4/2 kome je neophodna operacija očiju u inostranstvu.

- Inicijatori akcija su najčešće naša deca, ali i učitelji, nastavnici, odeljenske starešine... Đaci su se za bazar pripremali vrlo predano, jer su shvatili suštinu i koliko na ovaj način mogu i sami da pomognu. Slobodno mogu da kažem da kada je u pitanju humanost naša deca su mnogo bolja od nas - rekla je za Republiku Biljana Popović.

RepublikaFoto: e-stock/N. ANĐIĆ
Biljana Popović

U izradi unikatnih dečjih predmeta učestvovalo je 500 učenika svih razreda ove škole, dok su prodavci bili najmlađi i naslađi, i to po pet učenika iz svakog razreda od prvog do četvrtog. 
Kupci su bili roditelji koji su, po ugledu na svoju decu, želeli da pomognu, pa nisu štedeli prilikom kupovine.
O tome koliko je novca prikupljeno Biljana nije želela da govori, ali je istakla da je od para mnogo važnija životna lekcija o humanosti koju deca nauče kroz ovakve akcije.

Foto: e-stock/N. ANĐIĆ

- Koliko god novca da prikupimo on dobro dođe, a roditelji bolesne dece su jako zahvalni, ne samo zbog para, već i zbog pažnje i brige učenika za svoje bolesne drugove. Akcije ne planiramo već kada se pojavi problem mi delujemo. Meni kao pedagogu najvažnija je stvar pokazati deci koliko je važno biti human i pomoći onima pored nas - zaključuje Biljana Popović.

Prikupljeni novac roditelji bolesnog dečaka L. N. neće dobiti na ruke, vež će računovodstvo škole pare uplatiti na račun Humanitarne fondacije "Budi human" - Aleksandar Šapić, a oni će novac proslediti roditeljima bolesnog desetogodišnjeg dečaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading