Polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja na dar štićenicama Sigurne kuće u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

04.11.2019

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sednici Saveta za rodnu ravnopravnost, održanoj 1. novembra u Skupštini grada Beograda, potpisan je Protokol o saradnji između Kompanije „Dunav osiguranje“ i Sigurne kuće, kojim će sve štićenice koje borave u ovoj instituciji u novembru, njih 32, u narednih godinu dana imati besplatno, kolektivno dobrovolјno zdravstveno osiguranje.

RepublikaFoto: Promo foto
Irena Stanojević i Ivana Soković

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović istakla je da je potpisivanje današnjeg protokola rezultat poziva Saveta za rodnu ravnopravnost svim društveno odgovornim kompanijama na saradnju i pomoć ženama kojima je ta pomoć najpotrebnija.

– „Dunav osiguranje” je u proteklom periodu bila jedna od kompanija koja je i zapošlјavala žene iz Sigurne kuće, a danas je potpisan Protokol o besplatnom zdravstvenom osiguranju za sve štićenice Sigurne kuće. Novembar je mesec kada se trudimo da sprovedemo i niz drugih aktivnosti koje su važne za ravnopravnost žena, te se  tako, pored borbe za sprečavanje nasilјa nad ženama, borimo i za ekonomsko osnaživanje žena na teritoriji Beograda. U narednom periodu održaćemo nekoliko tribina na tu temu kako bismo ohrabrili žene da se uklјuče u sve sfere društvenog života. Trudimo se da bude što više besplatnih sadržaja i projekata za žene kako bismo ih dodatno osnažili i kako bi one na taj način postale konkurentnije na tržištu rada – kazala je Irena Vujović, podsetivši da se 25. novembra obeležava i Međunarodni dan borbe protiv nasilјa nad ženama, kada će štićenicama Sigurne kuće na svečan način biti uručene besplatne polise zdravstvenog osiguranja.

RepublikaFoto: Promo foto
Soković, Vujović, Stanojević i Stanisavljević

Članica Izvršnog odbora kompanije „Dunav osiguranje” Ivana Soković podsetila je na kontinuiranu saradnju sa Savetom za rodnu ravnopravnost i Sigurnom kućom i naglasila da su dve žene do sada u Kompaniji stekle životnu sigurnost, a da je treća u procesu edukacije.

– Ovog puta za sve štićenice Sigurne kuće obezbedili smo dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Pored vanbolničkog lečenja, za koje se nadamo da im neće biti potrebno, obezbedili smo za njih i kompletan sistematski pregled. Time im želimo pokazati da treba da vode računa o sebi i svom zdravlјu, a naša kompanija biće tu da im pomogne da svoja prava ostvare na najbolјi mogući način – kazala je Sokovićeva.

Irena Stanojević iz Sigurne kuće zahvalila je Gradu Beogradu i „Dunav osiguranju” na podršci i ukazala na to da postupak Kompanije „Dunav“ mnogo znači ženama iz Sigurne kuće.

RepublikaFoto: Promo foto
Ivana Soković i Irena Vujović

– Bez ekonomskog osnaživanja, teško je očekivati da žene opstanu same, naročito ako imaju decu. Briga o zdravlјu nije ništa manje bitna. Ona znači i promenu percepcije o sebi, jer te žene dolaze bez ideje da su one bitne i značajne, što za posledicu ima zapostavlјanje vlastitog zdravlјa. Zato nam ova pomoć „Dunav osiguranja” veoma mnogo znači. To će doprineti da žene iz kruga nasilјa izađu osnažene i u budućnosti, imajući bolјe mišlјenje o sebi, ostvaruju bolјe partnerske odnose – istakla je Irena Stanojević.

Tokom sednice, članice Saveta za rodnu radnu ravnopravnost razgovarale su i o aktivnostima povodom obeležavanja predstojećeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilјa nad ženama, te održavanju tribina i predavanja kojim će se ukazati na potrebu društva da u svakom trenutku reaguje na nasilјe u porodici.

Potpisivanju Protokola su prisustvovale gradska sekretarka za socijalnu zaštitu i zamenica predsednice Saveta za rodnu ravnopravnost Nataša Stanisavlјević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, članica Gradskog veća Elena Bilić, sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić i druge članice ovog saveta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading