Tradicija se nastavlja! Grobari zaigrali kolce oko mrtvačkog sanduka

Autor:

Vesti

04.11.2019

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogrebnici iz regiona već deset godina, svakog novembra, okupljaju se u Požarevcu - rodnom gradu jednog od najpoznatijih pogrebnika na Balkanu Radiše Mihajlovića Drnde. Na tradicionalnu Grobarijadu, koju organizuje Mihajlović, ove godine došlo je oko 250 predstavnika pogrebnih preduzeća iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

RepublikaFoto: youtube.com/ Index.hr Portal
Grobarijada/Torta u obliku mrtvačkog sanduka na proslavi 2019. godine

Grobarijada je, kažu pogrebnici, način da se barem jednom godišnje opuste i zaborave na teške trenutke koji ih svakodnevno prate u poslu.

Mihajlović ove godine slavi 25 godina rada, ali i odlazak u penziju.

Goste su dočekivale hostese u crnim haljinama, a torta u obliku mrtvačkog sanduka je bila glavna atrakcija na ovogodišnjem okupljanju, a deljeni su i privesci u obliku mrtvačkog sanduka i pogrebnih vozila.

Radiša kaže da su i pogrebnici ljudi kao i svi drugi i da njima često zadrhti srce dok rade svoj posao, ali posao je takav i mora se raditi profesionalno.

I za razliku od njihovog svakodnevnog posla, ovo okupljanje bilo je veoma živo i veselo, uz pesmu i trubače, a zaigralo se poneko kolce.

Inače, Radiša se specijalizovao za prevoz pokojnika iz inostranstva. Prevozi ih isključivo mercedesom jer naši gastarbajteri uglavnom i za života najviše vole taj automobil. Posebno je na ceni mercedes u kome je Drnda prevozio kovčeg sa telom Slobodana Miloševića, na sahrani bivšeg predsednika Srbije 2006. godine.

Pogrebnici imaju i svoje udruženje, koje okuplja njih stotinak iz Srbije. Predsednik Udruženja pogrebnika Ivan Stanisavljević kaže da dobro sarađuju i zajednički se bore protiv nelojalne konkurencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djole

04.11.2019 10:04

Njima su jedino doktori nelojalna konkurencija!