OVO JE SRBIJA! Besna majka zapalila mreže: Neću da mi dete slavi Noć veštica u školi! Mi smo nacija Svetog Save!

Autor: Republika

Vesti

30.10.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama u Srbiji pojavilo se pismo majke D. M. iz Beograda koja se obratila jednoj osnovnoj školi povodom proslave tzv. Noći veštica.

RepublikaFoto: pixabay.com/Public
Foto: Ilustracija

Majka u pismu (koje kruži društvenim mrežama) besno navodi da naš narod nikada nije veličao satanističke simbole koje promoviše Noć veštica i da joj nije jasno odakle ideja da se tako nešto uvodi u škole, bez da se roditelji dete pre toga konsultuju.

Pismo koje je autorka nazvala "Mi smo Svetosavci, nismo zapadna kolonija" prenosimo u celosti...

"Poštovani, povodom vaše sugestije da deca 31. 10. u školu donesu rekvizite kojim bi proslavljali američki satanistički praznik "Noć veštica", koji direktnu vezu ima sa nečistim silama i mrtvim ljudima, ovim putem vas obaveštavam da ja kao roditelj ne dozvoljavam da moje dete bude saučesnik u skrnavljenju pravoslavlja i Svetog Luke koji se istog dana proslavlja kao krsna slava.

Ovo nije Amerika, ovo je Srbija. Moje dete niko ne sme bez moje dozvole da šminka niti oblači u kostim veštice pa makar ni u šali niti u igri koja je ponavljam duhovno opasna po dušu dece i svih nas. Ukoliko mi dete budete kaznili zbog neodobravanja proslave veštica - satane, obratiću se višim instancama i zaštitniku građana.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

S poštovanjem, majka D.M. Beograd."

Ovo pismo je velika opomena i šamar realnosti za mnoge druge roditelje kojima se možda čini da je u prvi mah simpatično maskiranje ili dekoracija bezazlena. Ipak, čitav praznik ima pomalo zabrinjavajuću simboliku, pa treba detaljnije ispitati koje to poruke deca usvajaju prilikom "obeležavanja" Noći veštica.

Osim toga, Srbija je zemlja bogata tradicijom i običajima koji se vezuju konkretno za naš narod i našu istoriju, pa nema potrebe po svaku cenu usvajati ono što Zapad nameće. Još jedan značajan momenat u svemu tome jeste i pitanje - čiji je to interes da Noć veštica zaživi u našoj zemlji?

Da li i u ovoj priči najvažniju ulogu imaju finansije tj. treba razmisliti o tome ko to zarađuje od brojnih proslava, maskenbala, šminke koja se koristi za te prilike, hrane koja se dekoriše u tom maniru, dekoracija za kuću, ustanove, butike, pa na kraju, kako možemo da vidimo - i škole?! Da li je dobra reklama ono što je zaludelo naciju i to samo zato da bi određeni subjekti zaradili više novca? O tome treba misliti...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milica

01.03.2020 08:40

Bravo majko ! Braaaavo!!! Ni moj muz i ja ne dozvoljavamo deci da stuju nesto sto se Bogu ne dopada