Strategija razvoja Pančeva, dokument kakav ima malo ko u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

29.10.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevo je grad koji se u svim segmentima razvija smišljeno i planski. Nije, međutim, oduvek bilo tako. Sadašnjoj strategiji razvoja grada Pančeva 2014-2020. godine, koja predstavlja novu generaciju strateških dokumenata na teritoriji Srbije i po oceni eksperata jedan je od najboljih planova ove vrste kod nas, prethodila je strategija doneta 2007. godine, i to za period do 2025.

RepublikaFoto: Tanjug

U međuvremenu, osnovni podaci su zastareli, promenjeno je makro i mikro društveno-ekonomsko okruženje, a evidentirane su potrebe za razvojem novih prioritetnih oblasti kao što su, pre svega, razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, razvoj investicionih lokacija, energetska efikasnost, čiste energije, poljoprivreda, ruralni razvoj, turizam, saobraćaj i sport.

Nakon lokalnih izbora u maju 2012. godine stekli su se politički, administrativni i finansijski uslovi za ažuriranje krovnog strateškog plana grada Pančeva, koji treba da koristi donosiocima odluka, stručnim službama (10 sekretarijata gradske uprave Pančevo), političkim strukturama, budžetskim korisnicima, malim i srednjim preduzećima (oko 7.000 preduzetnika), medijima i najširoj javnosti (više od 120.000 stanovnika), budućim investitorima...

Foto: Promo foto

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA PANČEVA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading