Pančevački đaci posetili gradsku kuću

Autor: Republika

Vesti

29.10.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska nedelja lokalne demokratije u Pančevu je obeležena posetom učenika srednjih škola gradskoj upravi. To je bio verovatno i najbolji način da se naš grad pridruži događaju koji se širom Evrope organizuje svakog oktobra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Evropska nedelja lokalne demokratije ima za cilj da se pažnja građana Evrope usmeri na lokalnu demokratiju, da se poveća njihovo znanje i angažovanje u lokalnoj politici, kao i da se izabrani zvaničnici podstaknu da povećaju i prodube dijalog sa građanima kako bi se revitalizovala lokalna demokratija.

Događaj podržava i koordinira Savet Evrope i njegov kongres lokalnih i regionalnih vlasti.

Grad Pančevo nekoliko godina obeležava Evropsku nedelju lokalne demokratije. Ove godine je za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola organizovana poseta gradskoj kući, upoznavanje sa organima lokalne samouprave, njihovim nadležnostima i predstavnicima.

U sklopu posete učenici su obišli Gradski uslužni centar, veliku salu Skupštine grada, razgovarali su sa gradskim funkcionerima, informisali se o svemu što ih zanima. Kako smo čuli od srednjoškolaca, utisci su im bili više nego dobri. Od svega će, kažu, u budućnosti imati mnogo koristi.

Foto: Promo foto

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA PANČEVA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading