Strateški položaj Rume

Autor:

Vesti

28.10.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruma se nalazi u srcu Srema između Dunava i Save u južnom podnožju Fruške Gore na nadmorskoj visini od 111 metara. Samo ime grada je orijentalnog porekla, a naselje sa imenom Ruma prvi put se pominje u Sremskom defteru iz 1546. godine. Opisano je kao selo srednje veličine, razbacano duž obala Borkovačkog potoka. Stanovnici su bili Srbi, koji su se bavili zemljoradnjom i stočarstvom, a turskim vlastima plaćali porez.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Ruma

Danas je Ruma grad koji je od Beograda udaljen 50, a od Novog Sada 35 kilometara. Prostire se na 582 kvadratna kilometra i strateški gledano zauzima odličan položaj kada je u pitanju ulaganje i privredni razvoj.

Najveća vazdušna luka u Srbiji, aerodrom "Nikola Tesla" udaljen je od Rume svega 35 kilometara.

Sam grad nalazi se uz autoput E-70 dok je železnička pruga Koridor 10 nalazi na samoj periferiji grada i povezuje Rumu sa Hrvatskom, Slovenijom i zapadnom Evropom s jedne strane i Makedonijom, Bugarskom, Grčkom s druge strane. Kroz Rumu prolazi i trasa državnog puta prvog reda M-21 Novi Sad - Šabac.

Kada je u pitanju ulaganje i investicije velika prednost ovog grada je dobra infrastrukturna i saobraćajna povezanost, konkurentna i kvalifikovana radna snaga.
Kada su u pitanju direktne investicije i ulaganja iz inostranstva Ruma ima veliki prostorni potencijal i investitorima nudi 2. 380 hektara raspoloživog zemljišta kao potencijalnih radnih zona.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Ruma

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading