Privredni gigant dolazi u Staru Pazovu: MTU donosi 500 radnih mesta!

Autor: Republika

Vesti

28.10.2019

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolazak kompanijom "MTU Aero Engines" predstavlja ogroman značaj za opštinu Stara Pazova. Prema rečima predsednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinović, a buduće poslovanje takvog giganta pozitivno će uticati ne samo na ovu opštinu, već i čitav region.

Foto: Privatna arhiva
Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova

– Ono što je za nas najbitnije to je otvaranje velikog broja radnih mesta i zapošljavanje kako građana iz staropazovačke opštine tako i upošljavanje radne snage I van teritorije naše opštine. Ono što znamo o poslovanju kompanije MTU upućuje na veliku verovatnoću da će na ovim prostorima biti aktivna dugi niz godina i verujemo da će otvoriti velike mogućnosti za povezivanje potencijalnih kooperanata kojih u bogatoj ponudi pazovačke privrede ima mnogo – rekao je predsednik Radinović.

Kako se moglo čuti iz ranijih najava, kompanija MTU svoju proizvodnju treba da započne 2022. godine s oko 500 radnih mesta, dok će u krajnjoj fazi upošljavati oko 2.000 radnika.

- Ako se tome pridodaju i kooperanti koji će sarađivati, očekuje se da će broj zaposlenih biti i nekoliko puta veći u odnosu na najavljenih 2.000 radnih mesta – istakao je Đorđe Radinović.

Ovo je samo nastavak velikog interesovanja stranih kompanija za ulaganje u opštinu Stara Pazova . Inače, MTUje  među prvih pet proizvođača motora za avione u svetu, a prva je u njihovom održavanju i ima 700 klijenata u svetu. Sedište kompanije, koja posluje u 15 država u svetu, je u Minhenu. Ima vodeću ulogu u pružanju usluga održavanja i servisa za motor V2500 koji se nalazi u avionu "Erbas A 320". U vojnom sektoru, MTU Aero Engines je vodeći industrijski partner za skoro sve tipove motora nemačke avijacije.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Stara Pazova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading