DO KRAJA GODINE KONKURSI ZA VIŠE OD 200 LEKARA

Autor: Tanjug

Vesti

20.09.2017

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstvene ustanove u Srbiji raspisaće do kraja godine konkurse za ukupno 1.777 medicinskih radnika, pri čemu će moći da se zaposli 216 od oko 2.000 lekara koji na birou čekaju posao.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kadrovsko pojačanje pratiće i usavršavanje, navode Novosti, napominjući da tačan broj specijalizacija koje će biti odobrene u septembarskom roku još nije definisan, a za ovaj rok pristiglo je čak - 1.500 zahteva.

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, uvedena od decembra 2013, za zdravstvo praktično ne važi, ali se radna mesta u zdravstvenim ustanovama popunjavaju isključivo uz saglasnost posebne komisije Vlade Srbije, podseća se u tekstu.

- Pre tri godine suočili smo se sa ozbiljnim problemom nedostatka specijalista i visokom starosnom strukturom kadrova -  kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako navodi, svaki 17. lekar u Srbiji bio je stariji od 60 godina, a posebno dramatično je bilo u pedijatriji, gde je većina specijalista imala između 50 i 55 godina života.


- Zato Ministarstvo zdravlja poslednjih godina vodi odgovornu i plansku kadrovsku politiku, usklađenu sa smernicama Vlade - kaže on, ističući da su, uz veliku podršku prethodnog premijera Aleksandra Vučića, ali i sadašnje premijerke Ane Brnabić, rešena mnoga goruća pitanja nasleđena iz prethodnog perioda.

U ta pitanja ministar ubraja višak nemedicinskog kadra, problem neugovorenih stomatoloških radnika, status medicinskih radnika sa KiM i mnoga druga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading