Stara Pazova - ovako izgleda dobro uređena lokalna vlast

Autor:

Vesti

26.10.2019

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Stara Pazova mogla bi da posluži kao primer za gotovo besprekorno organizovanu lokalnu samoupravu, uređenu po standardima razvijenih zemalja.

RepublikaFoto: youtube.com/ RSFranceIDF
Stara Pazova

Geografski položaj ove opštine, koja se nalazi između dva najveća grada u zemlji, 30 kilometara udaljena od Beograda i 40 kilometara od Novog Sada, donela je mnogobrojne prednosti, poput dolaska velikog broja stranih i domaćih investitora, ali i čitav niz izazova, s obzirom na to da je trebalo ustrojiti administraciju tako da radi brzo i efikasno. 

U tome je, na sreću žitelja Stare Pazove, opštinska vlast čini se potpuno uspela.

Time se lokalna vlast nije zadovoljila, pa je od početka godine, mimo redovnog posla, realizovan veliki broj razvojnih, edukativnih i društveno korisnih projekata. S druge strane, ostvarena je i saradnja sa drugim lokalnim samoupravama, čija su neka iskustva implementirana i u Staroj Pazovi, na dobrobit njenih žitelja.

Tako je nedavno u Staroj Pazovi održan 13. regionalni sajam privrede, realizovana je obuka "Novi pristupi i metodologije u upravljanju javnom imovinom", 30 porodica romske nacionalnosti uselilo se u nove kuće u Fruškogorskom naselju, realizovani su svi infrastrukturni planovi...

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Stara Pazova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading