Načelnik Saobraćajne policije za Srpski telegraf: Ne damo nikom da vozi decu bez kartice

Autor:

Vesti

24.10.2019

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija nikome neće gledati kroz prste kad je reč o prevozu dece, poručuje Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije. On ističe da se i dalje vozačima koji nemaju obavezne kvalifikacione kartice neće dozvoljavati da voze đake na izlete i ekskurzije bez obzira na to što neki od njih saobraćajcima pokazuju potvrde da su podneli zahteve za izdavanje kartica.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Arsov

- Svako može da podnese zahtev agenciji i svi će dobiti potvrdu, ali to ne znači da svi ispunjavaju uslove da dobiju kvalifikacionu karticu vozača. Što se tiče informacija da su neki policijski službenici dozvoljavali da otpočne putovanje jer im je vozač pokazao potvrdu da je predat zahtev, to je povreda radnih dužnosti. Molimo medije i sve roditelje da nam dostave podatak kada i gde je bila ekskurzija, mi ćemo u sistemu naći koji su to vozači i proverićemo da li imaju kartice. Oni to ne mogu da pribave retroaktivno. Svaki od tih policajaca koji su im eventualno omogućili da voze bez kartice disciplinski će odgovarati - upozorava Arsov i dodaje da će tolerancija biti nulta.

Sve to praktično znači da će biti nastavljen talas otkazanih ekskurzija i izleta budući da gotovo ne postoji auto-prevoznik koji je u potpunosti ispoštovao novi pravilnik o prevozu dece.

ARSOV: Kažnjavaćemo policajce koji prihvate potvrdu umesto kartice

Podsetimo, nekoliko hiljada beogradskih osnovaca prethodnih dana nije otišlo na ekskurzije zbog prevoznika koji nisu ispoštovali novi pravilnik o organizovanom prevozu dece iako je on na snazi od 1. septembra. Prevoznici se, s druge strane, žale da im je dat kratak rok za ispunjavanje uslova.

Foto: Srpski telegraf

Tri dana čekali izlet

Deca iz vrtića "Bubamara" u beogradskom naselju Mirijevo tri dana su čekala polazak na izlet i nisu ga dočekala. Roditelji optužuju organizatora putovanja "Mag turs", dok agencija smatra da je krivica isključivo na prevozniku.

- Jedan "Arivin" autobus nije bio tehnički ispravan, poslat je na vanredni tehnički i izlet je otkazan do daljeg. Ne znamo kada će biti, ovo je viša sila, ne zavisi od nas, samo od prevoznika - kaže Danijela Zelen Popović, direktorka "Mag tursa".

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading