U Smederevskoj Palanci niču putevi

Autor: Republika

Vesti

23.10.2019

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Smederevskoj Palanci radi se i gradi, i to punom parom, a meštani ovog kraja uskoro će dobiti puteve na koje su čekali više od decenije. Naime, Opština Palanka je u ovoj godini, kako nadležni kažu, dobila više pomoći za uređenje putne infrastrukture od države, nego u prethodnih četrdeset godina.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Razume se, ovo će poljoprivrednicima u palanačkom kraju značajno olakšati život. Tako će početkom novembra meštani dobiti put od Ulice Crvene armije do Novog gradskog groblja Kamenac u dužini od 500 metara. Reč je o potpuno novoj deonici koja će biti najbliži asfaltirani put ka groblju. U planu je izrada pešačke staze, okretnice i parkinga. A vrednost radova je oko 23 miliona dinara. Istovremeno sa novim drumom biće uvedena i redovna autobuska linija ka groblju, rekao je nedavno predsednik ove opštine Nikola Vučen.

Takođe, započeta je rekonstrukcija puta put Ratari- Vatoševo, a ako radovi budu tekli u skladu sa planovima, već na proleće biće i asfaltiran. Za izgradnju ovog puta u Vatoševu, dužne 3,5 kilometara, biće izdvojeno oko 30 miliona dinara, rekao je ranije Vučen. Meštani ovog sela, kako kažu, već deset godina čekaju na ovaj put, koji ne samo da je neophodan za one koji tu žive, već i za meštane Ratara i Kusatka. Autobuska linija saobraća do Vatoševa, ali samo u letnjim mesecima.

Zimi, zbog lošeg puta, to je nemoguće, a da nije došlo do izgradnje ovog druma, verovatno bi autobuska linija bila i ukinuta. 

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Pančeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading