Vučić: Pretnje ubistvom članovima CarGo-a

Autor: Republika

Vesti

23.10.2019

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana „CarGo“ predao je danas Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog pretnji ubistvom za CarGo, članova i predstavnika udruženja CarGo i kompanije CarGo Technologies, čime je učinjeno krivično delo ugrožavanja sigurnosti članova.

RepublikaFoto: Dušan Leonovski
Aleksandar Vučić

Vučić je naglasio da je cela akcija „crvenih kačketa“ pred kojom je Beograd zanemeo, preksinoć u pola noći, zapravo nastavak akcije crtanje meta na čelo CarGo-u, koje su započeli predstavnici taksi kartela.

-Policajci kojima ’crveni kačketi’ komanduju da lome lobanje i rebra, više nisu momci u plavom. Znamo da i njima ne ide na čast da slušaju naređenja za upotrebu sile od crvenih kačketa, ali se očigledno crveni kačketi neće smiriti dok i sve oko njih ne bude crvene boje. Ovo nasilje mora da prestane - kazao je Vučić.

Govoreći zašto je prva krivična prijava usmerena protiv predstavnika taksista, Vučić je naglasio da je taksi kartel prvi javno izneo pretnje ubistvom za CarGo.

- Svi ste svedoci hapšenja naših članova, maltretiranja i pretnji da će nam ukoliko se ne povučemo polomiti rebra. Ali ti napadi nisu krenuli odjednom. Cela hajka i akcija crvenih kačketa  pripremana je dugo, a prvi iz taksi kartela je izašao SITAB i javno uputio pretnju smrću za CarGo, što i ostatak tog kartela očigledno želi - istakao je Vučić i dodao da su ovakve javne pretnje izazvale osećaj lične nesigurnosti, nespokojstva i straha za sebe i svoju porodicu.

RepublikaFoto: Dušan Leonovski

Vučić je kazao da se taksi kartel osilio jer su, kako kaže, počeli sami da pišu zakone, pa sada misle i da mogu da komanduju akcijama policije, tuže i sude.

- Glavno pitanje je zašto država ovo dozvoljava? Zašto država gazi Ustav, gazi zakone, gazi Evropsku konvenciju o ljudskim pravima? Zašto se država boji taksi kartela? Zašto crveni kačketi izdaju naređenja pripadnicima policije da tuku i lome rebra članovima CarGo? - upitao je Vučič i dodao da je taksi kartel očigledno ucenio i zarobio državu.

- Žalosno je što je tako, ali država od prekjuče više ne radi poštujući svoje zakone, već postupajući po ultimatumu taksi kartela - kazao je Vučić.

Prvu u nizu krivičnu prijavu, koje su najavljene na jučerašnjoj konferenciji za medije, podneli su zajednički Vučić, kao predsednik udruženja CarGo, i Vuk Guberinić, kao direktor kompanije CarGo Technologies.

Vučić je naglasio da pravni tim CarGo priprema krivične prijave protiv svih koji su inspirisali, naredili i započeli napade i doveli do hapšenja članova CarGo.

RepublikaFoto: Dušan Leonovski

- Pozivam Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da pokrene krivični postupak protiv predstavnika taksi kartela. Da konačno jedan problem krenemo da rešavamo iz korena i da očistimo naše dvorište od ljudi koji prete i ucenjuju sve nas - zaključio je Vučić.

Krivična prijava podneta je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv Vlade Bulatovića, zakonskog zastupnika Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda zbog pretnji smrću za CarGo. Naime, putem zvaničnog naloga taksi udruženja upućena je pretnja smrću da bi „CarGo“ zaustavilo angažovanje kineskih sudija koji za korupciju osuđuju na smrt streljanjem i još porodici naplate metak.

Krivična prijava podneta je zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138, stav 2, a u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije. Poziva se na krivičnu osudu i najstrožu moguću kaznu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Đura

23.10.2019 14:32

Pravda za Srbiju! Primenite Ustav da svako može da se bavi poslom koji želi pa i taksiranjem. Pravo na rad: -Svako ima pravo na slobodan izbor rada.

Ivica

23.10.2019 15:35

A sa taksistima i opozicijom nežno.