Gori deponija kod ulaza u Prijepolje

Autor: Kurir, Republika

Hronika

22.10.2019

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 18 časova ponovo je došlo do požara na deponiji Stanjevine na samom ulasku u opštinu Prijepolje. Ovaj put požarom je obuhvaćen deo od Bistrice ka Prijepolju, koji do sad nije goreo, a u neposrednoj blizini nalazi se i napuštena pilana, tako da vatra preti da ošteti taj objekat.

RepublikaFoto: youtube.com/SANA PRESS
Foto: Ilustracija

Vatrogasne ekipe su krenule na teren, a prema rečima komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice u Prijepolju, Vujadina Kovačevića, na terenu su dve auto-cisterne i šest vatrogasaca, koji se naizmenično smenjuju u gašenju.

- Plamen je veliki, ali je olakšavajuća okolnost što nema vetra, pa se požar ne širi dalje po celoj deponiji. Kao i prošli put jedino rešenje je nasipanje zemlje i šuta i mi očekujemo da će se sa tim početi što pre - rekao je Kovačević.

Na teren je stigla i mehanizacija JKP "Lim", koja se uključila u gašenje požara.

- Sve raspoložive ekipe su na terenu, požar je izbio na delu deponije koji nije presut zemljom u prethodnoj vatrenoj stihiji, problem je što je i tada taj deo deponije bio nepristupačan za prilaz našoj mehanizaciji, gašenje će se za sada vršiti vodom, a ako bude bilo potrebe potražićemo pomoć u mehanizaciji kako bi i taj deo presuli - rekao je direktor JKP "Lim", Enis Memišahović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading