Besplatni udžbenici za Rome u Pančevu

Autor: Republika

Vesti

23.10.2019

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Pančevo izuzetno brine o obrazovanju mladih, te mnoge školarce nagrađuje udžbenicima i stipendijama, tako i romsku decu. Naime, najveći problem u obrazovanju Roma stručnjaci vidi u siromaštvu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto ilustracija

Stoga se u tom gradu škola, lokalna samouprava, i zaposleni trude na sve načine da pomognu toj deci da pohađaju nastavu.Tako je Grad Pančevo tradicionalno i ove godine obezbedio besplatne knjige za romske učenike koji su uključeni u sistem obrazovanja. Budžetom grada za ovu namenu opredeljeno je 3.900.000 dinara.

Programom je obuhvaćeno 457 učenika romske populacije i to 294 učenika koji pohađaju osnovnu školu, 115 srednjoškolca i 48 polaznika predškolskog programa.

Milenko Čučković, člana Gradskog veća zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, ranije je objasnio da se obezbeđivanjem besplatnih udžbenika podstiče obrazovanje Roma.

Osim toga Grad Pančevo je i novčano nagradio brojne romske učenike za odlične rezultate koji su postigli na kraju školske godine. Naime, 192 romska učenika sa po 4.000 dinara za ostvaren odličan i vrlo dobar uspeh u prošloj školskoj godini. A kako sami mališani tvrde, njima mnogo znači, jer na taj način.

Foto: Promo foto

Osim toga, Pančevo nagrađuje i najbolje studente za postignite rezultate tokom školovanja i obrazovanja. 

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Pančeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading