Guberinić: CarGo izvozi tehnologiju, a mlade zadržava u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

21.10.2019

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić je na obuci za studente u Nišu poručio da se "klica preduzetništva širi Srbijom" i naglasio da moramo da inoviramo, da razvijamo privatnu inicijativu, jer je jedini način da mladi ostanu u zemlji – da pokreću i inoviraju.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Vuk Guberinić

Edukacija "Board the Entreperneurship" traje tri dana u Nišu i podržana je od strane Američke ambasade i  Američkog saveta za internacionalno obrazovanje. Studente je interesovalo kako se pravi tehnološka kompanija koja se nalazi na listi Forbsa deset najinovativnijih u celom svetu.

- Naša inicijalna ideja bila je, hajde da napravimo nešto u Srbiji, domaćom pameću i resursima. Da naši ljudi imaju projekat dovoljno veliki i uzbudljiv na kome mogu da rade, a da ne moraju da idu iz zemlje. U tome smo uspeli. CarGo danas izvozi tehnologiju, a mlade zadržava u Srbiji -rekao je Guberinić.

Govoreći o brojnim preprakama, napadima, često i nasilju nad pravom, koje se ogleda i u nelegalnom oduzimanju vozila, ali i fizičkim napadima na ljude iz CarGo, Guberinić je naglasio da je najvažnija parola „nikada ne odustati“.

- Vidite, lako ćete otvoriti još jedan butik, pekaru, kafić, ali kada potpuno inovirate jednu zastarelu industriju, očekujte prepreke. Ali verujte mi, koliko god mi ignorisali tokove tehnološke revolucije, u svakom segmentu života, doći će inovacije do nas. Mnogo je bolje da mi u Srbiji stvorimo inovacije, pa da ih izvozimo, nego samo da nam dođu sa strane - rekao je Guberinić.

Guberinić je rekao da je vizija kojom se vodi u rukovođenju ovom firmom – da olakša život ljudima.

- CarGo Technologies nije samo tehnološka, softverska kompanija, već se polako transformiše u centar za razvoj novih ideja. Želimo da na inovativne načine menjamo zastarele industrije, da ih tako činimo dostupnijim, boljim i transparentnim - kaže Guberinić.

Direktor CarGo je naglasio da veruje da kada se u nekom poslu uspe, mora da se vrati zajednici, te da se zato dosta bave humanitarnim radom, što će nastaviti da rade kroz osnivanje CarGo Fondacije.

- Često se mnogi pitaju – odakle novac za toliki humanitarni rad, i uvek neko mora da stoji iza vas. Ljudima je neverovatno da čuju da niko ne stoji iza nas, osim preko 750 hiljada ljudi. A kada dajemo, to radimo jer smo tako odlučili. To je naš prioritet – mi smo firma koja želi da pomogne Srbiji i promeni je na bolje. U tom poslu nikada nećemo odustati - zaključio je Guberinić.

Na seminaru su učestovali studenti iz cele Srbije, koji su se na konkursu istakli svojom motivacijom, inovativnim idejama i željom za uspehom. Pored Guberinića, znanja mladima su preneli i drugi uspešni srpski preduzetnici, stručnjaci i profesori sa različitih fakulteta.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slave

21.10.2019 10:23

Napredak tehnologija se ne može zaustaviti.