(FOTO) Otkazane sve ekskurzije i izleti, 650 beogradskih đaka danas nije otputovalo

Autor: blic.rs

Vesti

16.10.2019

09:40 >> 10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 650 učenika OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu jutros nije otputovalo na planirani izlet jer vozači autobusa nisu ispunili sve neophodne zahteve po novom Pravilniku o prevozu dece.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mališani koji su ostali bez izleta

Učenici od drugog do četvrtog razreda, gotovo 30 odeljenja, OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, trebalo je jutros da krenu na jednodnevni izlet po Srbiji, ali do realizacije istog nije došlo jer vozači auto prevoznika "Lasta", "Banbus", ali i drugih, nisu imali odgovarujuće kvalifikacione kartice za obavljanje posla profesionalanog vozača.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Kako kažu roditelji, deca su čekala više od dva sata, a tu informaciju potvrdio je i sam direktor škole.

- Inspektori su utvrdili da zbog kvalifikacionih kartica vozača deca ne mogu da krenu na izlet. U pitanju je 10 autobusa, a samo su dvojica vozača imali odgovarajuću kvalifikacionu karticu - rekao je direktor škole "Pavle Savić" u Mirijevu, Milan Krstić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Skoro isti slučaj se desio i u mnogim drugim beogradskim školama, prema nekim za sada još nezvaničnim podacima, reč je o više od 30 obrazovnih ustanova sa hiljadama i hiljadama dece koja nisu otputovala na ranije zakazane i plaćene izlete i ekskurzije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading