Leto usred oktobra, zime ni na vidiku! Od ponedeljka pakao na zemlji, ko preživi pričaće

Autor:

Vesti

12.10.2019

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinje pravo miholjsko leto, i to baš na Miholjdan! Posle nekoliko hladnijih dana, ponovo nam stiže lepše vreme, a temperature će, prema najavama meteorologa, biti iznad proseka za ovo doba godine i ići će čak i do 28 stepeni.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ada Ciganlija idealno mesto za letnje dane u oktobru

- Za vikend će biti sunčano i veoma toplo. U subotu maksimalna dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, a drugog dana vikenda se očekuje još toplije vreme, kada će se živa u termometru popeti do 27. podeoka - kaže meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da nam je ovaj topao vazduh stigao sa juga.

Lepo, toplo i sunčano vreme, prema njegovim rečima, nastaviće se i u prvoj polovini sledeće sedmice u ponedeljak i utorak, sa maksimalnim temperaturama od 22 do 28 stepeni, koliko će, kako je rekao, biti u pojedinim mestima.

- Naoblačenje je moguće u sredu, ali će i dalje biti stabilno i toplo vreme sa temperaturama iznad 20 stepeni - ističe Đurić.

SAVETI LEKARA

  • Slojevito oblačenje
  • Što više boravite napolju na suncu i svežem vazduhu
  • Konzumirajte dosta tečnosti i svežeg voća
  • Redovna primena terapije za hronične i srčane bolesnike
  • Pacijenti sa hipertenzijom da konsultuju lekare i prilagode dozu lekova

On, međutim, napominje da će noći i jutra, i pored ovako visokih temperatura, koje nas očekuju preko dana, biti hladniji, odnosno u skladu sa jesenjim vremenom.

- Lepo vreme odgovara svima, a pažnju treba da obrate starije osobe, astmatičari i srčani bolesnici, koji treba da prilagode dozu lekova koje uzimaju u redovnoj terapiji. Skrenula bih pažnju svima da prilagode oblačenje jer su jutra i večeri i dalje hladni. Ipak je jesen i polovina oktobra - rekla je Macura.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading