Prijem nove generacije policajaca u radni odnos: Pripadnici MUP ove godine ostvarili impresivne rezultate

Autor:

Vesti

11.10.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečana promocija i prijem u radni odnos 677 polaznika devetnaeste i dvadesete klase Centra za osnovnu policijsku obuku, održana je danas na platou ispred Palate Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Danas su mladi policajci primljeni u radni odnos

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je povodom ovog događaja rekao da 42.000 ljudi u sistemu MUP brine o bezbednosti građana i istakao da je naročito ponosan što se među novim kolegama nalazi i 145 devojaka.

On je podsetio na rezultate koje je policija ostvarila i naglasio da je policija ove godine zaplenila rekordnih 5,4 tone narkotika, razbijeno je 19 kriminalnih grupa i uhapšeno 110 odoba, a kako je dodao, MUP nastavlja da se neprestano bori protiv korupcije i time jača položaj države. Od kada je on ministar u radni odnos primljeno je, kaže 3.700 novih pripadnika MUP.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Od ponedeljka još 423 mladih započinje obuku u Sremskoj Kamenici, a do kraja godine, najavio je ministar, u MUP će se zaposliti još 600 osoba.

U ime polaznika prisutnima se obratila najbolja u 20. klasi Marija Filipović koja je obećala da će ona i njene kolege pošteno i časno služiti Srbiji i njenim građanima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Polaznici obuke izveli su i pokazne antiterorističke vežbe.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Svečanosti su prisustvovali još i premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Branislav Nedimović kao i šef BIA Bratislav Gašić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading