Skeleti iz taksi gepeka prvi put u javnosti: Kako taksisti krše zakon?

Autor:

Vesti

11.10.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva zloupotreba: Taksi dozvole nemaju svi koji voze taksi

RepublikaFoto: youtube.com/Car:Go Go Anywhere

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić najavio je veliku akciju raskrinkavanja taksi kartela i njihovih zloupotreba, čime su, kako kaže "skeleti iz taksi gepeka prvi put u javnosti".

Guberinić je rekao da su bili šokirani saznanjima, koje su dobili od poštenih taksista koji ne žele da učestvuju u režiranom haosu na ulicama, te da je zbog toga imaju još veću obavezu da o ovim kriminalnim saznanjima obaveste javnost.  

- Zanemeli smo kada smo ovo čuli, a sada, mora da progovori država. Ni najveći politički zaštitnici neće uspeti da zaštite taksi bosove od istine i istrage nadležnih organa - rekao je Guberinić i najavio da će tek "početi da ispadaju 'skeleti' iz taksi gepeka".

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Vuk Guberinić

Prva velika zloupotreba, koju je Guberinić izneo je da taksi dozvolu nemaju svi oni koji voze taksi, već da veliki broj vozača vozi suprotno zakonu o prevozu putnika.

- To je zaista najveće licemerstvo. Veliki deo ljudi koji taksira zapravo nema nikakvu dozvolu, osim obične vozačke. U praksi, situacija izgleda tako što taksista sa taksi dozvolom otvori firmu i uposli druge ljude koji ni nemaju dozvolu da voze taksi - kazao je direktor CarGo.

Guberinić je pozvao i ministarku Zoranu Mihajlović da se izjasni o ovoj činjenici jer i ona svojim izjavama učestvuje u dovođenju javnosti u zabludu da CarGo radi suprotno zakonu, a to su zapravo vođe taksi kartela koje očigledno štiti.

Direktor CarGo najavljuje da je raskrinkavanje taksi kartela tek počelo, te da će nastaviti da iznose saznanja o zloupotrebama jer će "na taj način pomoći nadležnima da preseku kriminalni gordijev čvor koji ucenjuje Srbiju.  

- Došlo je vreme da Srbija i Beograd konačno saznaju decenijsku igru taksi kartela - zaključio je Guberinić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vasko

11.10.2019 10:10

Monopoli i karteli su zabranjeni zakonom.

Odgovori 10 0