Direktor "Beogradskih elektrana" najavio izgradnju vrtića u okviru preduzeća

Autor: Republika

Vesti

11.10.2019

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" će od sledeće jeseni otvoriti vrata novog vrtića za 270 mališana, prvenstveno za decu čiji su roditelji zaposleni u ovom gradskom preduzeću. U novom vrtiću biće mesta i za upis dece sa teritorije opštine Novi Beograd.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Rade Basta

Rade Basta, v.d. direktora "Beogradskih elektrana", najavio je da se početak izgradnje novog obdaništa u okviru kompleksa Toplane "Novi Beograd" u Ulici Savski nasip 11, očekuje početkom  2020. godine. 

- Kao direktor jednog od energetski najvažnijeg preduzeća u Srbiji, a pre svega kao roditelj, učiniću sve da doprinesem Strategiji podsticanja rađanja. Prazna obećanja se ne broje, već dela, a izgradnjom vrtića u preduzeću, sigurnim korakom koračamo ka tom cilju. Želim da zaposleni u „Beogradskim elektranama“ nemaju brigu gde će da upišu dete u vrtić. Sigurne plate i zagarantovano mesto u obdaništu, podstaći će mlade porodice da se odluče da na svet donesu barem još jedan život. To je moja filozofija i moj doprinos Strategiji za koju se zalažu Vlada Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić koji ulaže maksimalne napore da Strategija ne ostane samo mrtvo slovo na papiru, istakao je Rade Basta.    

Predškolska ustanova će biti izgrađena na placu površine 60 ari, a objekat će imati 1.800 metara kvadratnih korisnog prostora i trideset parking mesta. Budući vrtić će imati prizemlje i sprat, a sve u skladu sa tehničkim zahtevima predviđenim za prostorije predškolske ustanove.  

- Mi gradimo, ulažemo, borimo se da za našoj deci ostavimo nešto vredno, vrtiće i fabrike. A, šta nam je ostavila sadašnja opozicija, odnosno bivši čelnici Beograda, samo štetne ugovore koje su potpisivali sa povlašćenim vlasnicima poslovnih prostora za zakupe vrtića po Altini i širom Beograda. Bogatili su se na račun našeg potomstva. To ne smemo više nikada da dozvolimo, osvrnuo se Basta.  

Izgradnja vrtića ovakvog koncepta je po ugledu na svetske korporacije. "Beogradske elektrane" su društveno odgovorno preduzeće koje čini sve da zaposleni budu sigurniji i rasterećeniji kada je u pitanju nega i čuvanje njihove dece, a zadovoljan radnik je uvek posvećeniji poslovnim obavezama. Otvaranje vrtića će biti velika olakšica za roditelje jer će im biti omogućeno da lakše usklade privatne i poslovne obaveze. 

- "Beogradske elektrane" su veliki energetski sistem, gradimo velika postrojenja, stotine kilometara toplovodne mreže, odgovorni smo za grejanje oko 22 miliona kvadratnih metara prostora u Beogradu, ali sam posebno ponosan što će se u okviru poslovnog kompleksa  preduzeća čuti i dečiji glasovi.  Deca su naše nasleđe, naša budućnost i na sve načine moramo da im obezbedimo lepo odrastanje, istakao je Basta i dodao da mu je posebno važan domaćinski odnos i briga o zaposlenima i njihovim porodicama.  

Rade Basta je otkrio da će biti raspisan nagradni konkurs za izbor naziva vrtića. Mali autori, deca do 14 godina, koji vole izazove, imaće priliku da na što maštovitiji način predlože ime novog vrtića.  Titula najboljeg biće objavljena na Svetski dan deteta, 20. novembra. O detaljima nagradnog konkursa, javnost će biti blagovremeno obaveštena.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading