Sve manje studenata! Na fakultetima ostalo 2.351 mesto, 617 na budžetu

Autor:

Vesti

09.10.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon trećeg upisnog roka na Univerzitetu u Beogradu ostalo je nepopunjeno 617 budžetskih i 1.734 samofinansirajuća mesta, rečeno je na sednici Senata. U trećem upisnom roku upisano je 115 studenata, i to 40 budžetskih i 75, koji će studirati o svom trošku. Prorektor Univerziteta u Beogradu prof. Petar Bulat kaže da se iz godine u godinu smanjuje broj kandidata koji se prijavljuju za upis na fakultet, ali i da je ukupan broj upisanih studenata sve manji.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Ilustracija

- Broj samofinansirajućih studenata je u značajnom padu, ali se smanjuje i broj budžetskih studenata iz godine u godinu - rekao je Bulat.

Manji broj studenata evidentan je na skoro svim fakultetima, jedino medicinske nauke nemaju taj problem i ove godine nije im ostalo nijedno prazno mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vule

10.10.2019 13:33

Sve je manje omladine a i perspektiva posle fakulteta nije sjajna.

Gari

10.10.2019 17:06

Nomalno ! Niko nece da upisuje nesto sto ne valja, sto samo uzima vreme i novac i na kraju od tog nema vajde. (samo mozda neki tehnicki fakulteti su izuzetak)