(FOTO) Brodovi, jedrilice, fijakeri: U Šidu otvorena izložba unikatnih rukotvorina!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2019

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirko Berkeš svestrani je umetnik iz Šida, a upravo njegove rukotvorine, kao što su brodovi i jedrilice, krase neke od najpoznatijih svetskih hotela.

Tako se Mirkovi ručno izrađeni drveni brodovi mogu videti u luksuznim hotelskim objektima u Dubaiju, Kuala Lumpuru ali i Berlinu i drugim svetskim metropolama.

Ono što izdvaja ovog umetnika od drugih jeste činjenica da je svaki od njegovih brodova sastavljen ručno i to od više hiljada minijaturnih drvenih delića koje takođe izrađuje sam:

- Svaki predmet koji sam napravio zahrteva istu pažnju i koncetraciju, a za izradu nekih brodova i jedrilica trebalo mi je između dva i tri meseca - kaže Mirko Berkeš.

Neke od rukotvorina krase poznate restorane poznatih jadranskih plaža, a neretko se mogu videti i duž francuske rivijere.

Izložba na kojoj se mogu videti brojne i veoma neobične rukotvorine biće otvorena još danas i sutra od do 09 do 19 časova u Rusinskom domu u Šidu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading