Lazarevac dobio porodilište, prve trudnice u ponedeljak

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.10.2019

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Lazarevcu je danas otvorena nova zgrada porodilišta, koja će prve trudnici primiti već u ponedeljak, 7. oktobra. Lazarevčani su tako posle 55 godina dobili porodilište i to je prvo vanbolničko porodilište u Beogradu i treće u Srbiji. Trudnice iz te prigradske opštine više neće morati da idu u Beograd na porođaj. Izgradnja objekta površine 1.123 metra kvadratna, počela je 2015. godine i uloženo je oko 120 miliona dinara.

Foto: Ilustracija

Potpredsednik vlade Nebojša Stefanović rekao je da su danas obezbeđeni uslovi da svaka žena iz Lazarevca i okoline može da se porodi u lazarevcu, ne mora da ide u Beograd. Pokrenuti su, kako je rekao, mnogi projekti a jedan od njih je i "Bebo, dobro došla na svet", gde mladi roditelji ne moraju da idu na više šaltera da bi prijavili bebu, već to mogu da učine jednim klikom još u porodilištu.

- Na taj način roditelji ne troše ni vreme ni novac. Mogućnost elektronskog prijavljivanja deteta iskoristilo je do sada 1.240 Lazarevčana - rekao je Stefanović. On je naglasio da se ovome neće stati i najavio jove projekte za Lazarevac.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da sa nestrpljenjem svi očekuju da se rodi prva beba u novom porodilištu u Lazarevcu. U novom objektu, kako je rekao, zaposleno je dovoljno medicinskih sestara, lekara i babica. - Lazarevcu nedostaje hirurg. Videćemo da zaposlimo jednog ili da odobrimo specijalizaciju - rekao je Lončar.

Prostor u domu zdravlja koji je korišćen do sada kao porodilište biće iskorišćen za smeštaj starih osoba. Lončar je rekao da je odgovornom politikom omogućeno više novca u budžetu, da će biti novca i za povećanje plata od 15 odsto sestrama i 10 odsto za lekare

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading