Portparol Višeg tužilaštva potvrdila: Pokrenut postupak protiv Marića zbog iznetih uvreda

Autor:

Vesti

04.10.2019

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo preduzeće sve radnje u okviru svojih ovlašćenja povodom uvreda koje je urednik televizije Hepi Milomir Marić izneo na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija. Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Peković naveo je za Insajder da je juče na vanrednoj sednici Saveta doneta odluka o pokretanju postupka protiv TV Hepi.

Foto: facebook.com/SillyTelly
Milomir Marić

Ovo je za "Republiku" potvrdila i Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva.

- Pokrenuli smo postupak, preduzimamo sve mere iz nadležnosti i po okončanju istrage obavestićemo javnost o svim detaljima. To je sve što mogu da izjavim u ovom trenutku.

U međuvremenu su na račun Marića krenule salve uvreda i pretnje svim i svačim.

Podsetimo, Marić je u jutarnjem programu pre četiri dana izneo niz uvreda na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, koji je sa rektorkom Ivankom Popović učestvovao u pregovorima sa studentima udruženja "Jedan od pet miliona". Studenti su 12 dana blokirali zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu i tražili su da se ispita doktorat ministra finansija Sinipe Malog.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

Marić je naveo da će o doktoratu odlučivati Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, uz objašnjenje da je "jedan njihov predstavnik član te komisije", aludirajući na Sinanija.


Mediji su preneli i da je Marić apostrofirao "sumnjivo prezime" Sinanija i rekao da on ne može da bude moralni sudija, jer bi na Kosovu "Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali".

Takođe je naveo da Sinani predaje albanski jezik, što nije tačno, i da je profesor "roke mandoljine".
RepublikaFoto: www.bg.ac.rs

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu izrazila je ranije gnušanje zbog vređanja prodekana i profesora Danijela Sinanija i rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović na TV "Hepi". Omalovažavanje profesora Sinanija osudila je i Stranka slobode i pravde (SSP) uz ocenu da to nije samo uvredljivo i "u duhu devedesetih", već je primer kako se "stavljaju mete na ljude čiji je jedini greh to što drugačije misle". Izjave Marića osudio je i Pokret slobodnih gradjana (PSG). Na društvenim mrežama ocene glavnog urednika TV "Hepi" osudile su javne ličnosti, pre svega novinari.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Darko

04.10.2019 11:02

Правда за Марића!