Lončar i Terzić u Tiršovoj! Crvena Zvezda donirala 12 miliona dinara ustanovi

Autor:

Vesti

03.10.2019

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar posetio je danas UDK "Tiršova“, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji FK Crvena zvezda ovoj zdravstvenoj ustanovi u vrednosti od 12 miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zlatibor Lončan i Zvezdan Terzić u Tiršovoj

Ugovor o donaciji potpisali su direktor UDK "Tiršova" doc. dr Siniša Dučić i direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić. Donacija je namenjena za nabavku bronhoskopa, aparata za dijagnostiku plućnih bolesti, kao i najsavremenijih dodataka za citoskop koji služi za lečenje bolesti urogenitalnog trakta i laparaskop koji za laparaskopske operacije kod beba, već tokom prvog meseca života.

Ministar zdravlja je tom prilikom, zajedno sa direktorom UDK "Tiršova" doc. dr Sinišom Dučićem kao i igračima i rukovodstvom fudbalskog kluba Crvena zvezda obišao i najmlađe pacijente na odeljenju ortopedije. Igrači šampiona naše zemlje su se družili sa mališanima i uručili im poklone.

Ministar Lončar zahvalio je FK Crvena zvezda na donaciji i istakao da država ulaže velika sredstva u zdravstvenu infrastrukturu, gradeći nove kliničke centre i bolnice, a da se posebna pažnja posvećuje dečijim bolnicama kako bi mali pacijenti imali najbolje uslove lečenja i zdravstvene nege.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Najpre bih čestitao FK Crvena zvezda na uspesima u Ligi šampiona i više nego dostojnom predstavljanju naše zemlje u međunarodnim okvirima. Takođe, zahvaljujem im na donaciji Tiršovoj,kao i na učešću u akciji dobrovoljnog davanja krvi, i podršci donatorstvu, jer je sve to vid društveno odgovornog ponašanja prema društvu, koji je u interesu svih nas. Moram da istaknem da je Tiršova zdravstvena ustanova od izuzetnog značaja jer se ovde leče najmlađi pacijenti iz čitave zemlje i regiona, a godišnje se obavi više od 150.000 specijalističkih pregleda i oko 7000 operacija, i svaki vid ulaganja u opremu, nabavku novih medicinskih aparata, uvek doprinosi brzom i efikasnom zbrinjavanju pacijenata. Ministarstvo zdravlja upravo iz tog razloga posebnu pažnju usmerava ka dečijim bolnicama, te smo, od 2014. godine do danas, iz budžeta, za opremu i investicije u Tiršovu izdvojili ukupno preko 143 miliona dinara, i zaposlili ukupno 145 zdravstvenih radnika. Pre par godina ovde je fasada padala na pacijente i zaposlene, a danas ova bolnica izgleda sasvim drugačije. Ali mi želimo još bolje uslove lečenja za našu decu, i država će nastaviti sa ulaganjima,  a ovakve donacije uvek su dobrodošle -istakao je Lončar.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Direktor bolnice Siniša Dučić zahvalio se Crvenoj zvezdi na, kako je naglasio, značajnom poklonu.

- Pomoć je došla u pravom trenutku. NIkad nismo imali više opreme nego sada, kompletirali smo je. Lako je upravljati ustanovom kada imamo podršku ministarstva zdravlja i Crvene zvezde - rekao je Dučić novinarima i potvrdio da je vrednost opreme iznosi 100.000 evra.

Direktor Zvezde Zvezdan Terzić istakao je važnost klinike u Tiršovoj u lečenju dece.

- Obaveza Zvezde, kao najvećeg i kluba naroda, da donora i kupi opremu tako važno ustanovom. Sa Lončarom smo locirali problem i kupili opremu. Deci i roditeljima bih poručio samo jedno, da nikad da ne odustaju na putu do pozitivnog rezultata. Pobedićemo svi zajedno - rekao je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading